@MamacitaBuena фала за рецептот секогаш сум за нешто ново да се проба, но многу благо, за следен пат би скратила шеќер. Какаото малку неутрализира.
Денес за доручек: чиа со оризово млеко, коцка чоколадо, банана и една лажица путер од кикирики. Сум задоцнила за натпреварот во Фемина готвач.
Ова е алвата така?Да ти кажам право и нам ни беше преблаго ама јадеме така не ни беше проблем,ова е оригиналниот рецепт баш со толку шеќер се прави.За следен пат или со помалку шеќер прави си ја по ваш вкус или додади лимонов сок,ќе ја неутрализира блажината.И какаото може внатре во неа да го ставиш како чоколадна алва ама тоа повеќе оди на алва со брашно,не со гриз. Да не бидам офф