jas ubivam dosada posto sum sama doma so bebus drugite se koj na rabota 150% koj po cel den vo skolo .. ova mi e mene od nervni bolesti ne od drugo
abe pola vkanta pola vgusa hihi ne se zezam pola deneska pola utre na rabota i taka mora se da se izedi inace puskata vo race
Добро утро.Погачата и тортата се правени од мајка ми за мината Нова Година што ја славеле, но ете јас сега и копав низ фолдерите и решив сликите да ги споделам со вас,малце предпразнично. Тортата е намерно таква неисфилувана по рецапт од Rudolph's Bakery/24Kitchen.
Жалосни да речиме,јас,ти,и баграта од околу 40,кој толку начукале а вака своите раце не ги испраксале.Не се битни причините зошто е така.Башка жалосни и оти не пробале.
Посни крофнички... Кај нас премногу посакувани и најважно без шуплини ( не за друго, туку ги асоцира на полнети со еурокрем, ама дека вака посничко, па затоа без шуплини ). И да ви ја откријам тајната за да немаат шуплини, а тоа е маслото. Кога се замесуваат маслото се става на повеќе пати во текот на месењето, но не веднаш. Пробана техника и секогаш успешна .
Јас предлагам со секој пост, (доколку сака) Серафима да става и рецепт во спојлер, за да не и досадуваме дополнително. @Serafima , дали си размислувала професионално да се занимаваш со ова, макар и со отварање на блог за готвење? Храната делува многу вкусно, сочно, а и сликите ти се прекрасни.