Од вчера започнаа генералните проби за Божик, за роденденот . Не е она што го сакав, ама ова е сепак генерална проба. Не е ништо изгубено, внуциве ќе ја средат во два потези. Наредната и главната ќе биде подобра, од грешките се учи. Жалосна можеме да ги фузираме заедно елчево и вашиот Дедо Мраз ... И се извинувам што не сум пишала. Тие што се најавија за ручек (кукличката и Далеронче, а и сите останати) , нека повелат кога што сакаат. Ама најдобро после постот, да не речете оти ова или она не чести . Во меѓувреме можете до кај Жалосна да тркнете. Ем ќе се прошетате, ем нема да биде посно .
Македонско-Грчка салата Компир+морков+младо кромидче Оваа ми е омилена овој период Зелка +морков Салата со павлака(салама,кисели краставички,сирење и малку мајонез)
Пред печење... е неможеше подобро што да правам вака ми испадна тестото ми беше малку лабаво ме премачи па откако се испече па кога надојде бо бо за мерак хаха ни грам нее како тоа што го гледав но ете проба (затоа и го ставив во мала слика) А што се однесува до внатрешноста ова моево е со мармелад друг пат ако правам а мислам дека нема да правам ке биде со нутела.