Да го искористиме интегралното лепче. Сендвичиња со соја плескавици. Спојлер: Рецепт за соја плескавици Посни плескавици од соја Потребно: 200 гр. соја трошки, 5-6 компири, 2 лаж. брашно, 1 главица кромид, лук, буковка, сол, вегета, црн пипер, црвен пипер, масло. Подготовка: Сојата се става во врела вода да набубри. Потоа се цеди со рака за да не биде премногу водена. Компирите се ставаат да се варат и додека се топли се пасираат како пире. Кромидот ситно се сецка, а исто и лукот. Во еден подлабок сад се заедно се меси со рака, воедно додавајќи се преостанато, за да се добие хомогена смеса. Од смесата се прават плескавиците и се валкаат во царевно брашно (со него не се препржуваат и добиваат убава боја), па се пржат во загреано масло.
mila zosto se izvinuvas za kvalitetot na slikata??.pa nee ni najmalku vazen kvalitetot na slikata..vazno e sto si spremila a mene bas mi izgleda ubavo sigurno bilo vkusno
добро но и да нее вкусот добар кога изгледот е добар те лаже како викаме изгледот лаже А кога и вкусот и изгледот се во ред како кај тебе серафима ех тогаш е одлично. Што се однесува до вкусот....ах...да можеше да пробуваме од се што ке ни се допаднеше хехе...значи превкусни беа и двете.
me zeskas pa jas si slikam so obicen mobilen.. ko taka ne go menuvam moevo kutivce dobro me sluzi juhuuuu a vkusot ce go probame koga ce ti dojdime na gosti
хихих уште многу да те служи тогаш ти посакувам а јас сликам со што ке најдам па затоа некогаш се добри некогаш лоши....како и да е да кажеме што сме зготвиле и вкусиле
http://moirecepti.mk/post/овесни-плочки/ Еве, мој е рецептот, од скоро сум на Мои рецепти па лајкајте жени мои вредни