Еве ја тука истата рецепта. http://www.coolinarika.com/recept/punjeni-i-zapeceni-krompir/ Само секој може по своја желба да си става каква салама сака внатре,и одозгора какво сирење сака.Или фета,или моцарела,или пак по парче кашкавал. Јас ставив по парче моцарела одозгора на секое,затоа што ми е некако највкусна и најубаво ми се топи и разлева.
За доручек си исцедив сок од јаболко, портокал и киви набрани од мојата градина. Си направив и пуканки со маслиново масло и кафе, ммм.
Еве ја чорбичката што си ја зготвив за ручек, боранија, моркови, кромид, малку вегета и 1 лажичка маслиново масло.
Вечера за сестра ми, омлет со вегета оригано, само подебело и мало излезе затоа што во обично мало тавче го печев. Ставив мортадела, рендан кашкавал и маслинка.
@toogood tufahija najcesto se pravi vaka / jabolkata se lupi i vnatresnosta od jabolkata se vadi , se vari so limun , portokal na parcinja so sheker . Potoa se puni so orevi suvo grozje ete i shlag mozesh mozesh i so med da ja poliesh jabolkata Jas vaka ja pravam no ako ne e napravena taka neka me popravi feminkata .