Шеќер и вода регулирај си според колку благо сакаш и колку густо.. Исто и со рум или било кој алкохол, зачин. Ќе пробаш Со една праска ако си направиш, колку на сликата ти излегува (оти мојата праска е со минус шеќер).
Spoiler Состојки: 2 шлаг пена 200 мл. млеко 1 чаша павлака или кисело млеко 1 чаша шеќер 1 чаша малинки Чоколадо и мрвици за декорација Се матат шлаг пените со млекото. Во блендер заедно се мешаат павлаката, шеќерот и малинките, и се соединуваат со матениот шлаг, и се става да се замрзни. Корнетите се купечки, јас само ги брцнав во чоколадо и во мрвици.
Мммм... Тактика, велиш ... Уфффф, да знаев дека така треба ке го постирав денешниот сладолед Денес си ја направив неделната доза од 5 литри, само што овој пат специјално за Вас, спремив нови вкусови... Ммммм преубави ... Можеби ке Ви ги кажам за неколку дена
Јас за жабата, сакам да ми направи вакво сорбетче. Ама не од праски, праски не љубам. Бирај некоја друга овошка, а од мене ќе е соленото.
Јас си гласав за @Val-Dim. Рецептот е одличен. Ме мрзеше да го сликам и да го декорирам пак мојов, а и онака нема да победам.
Бива Кажи си ги омилените овошки, јас ќе ги смешам со алкохолот со кој нај би оделе и плус зачинче Солено... ммм. Мојт. Ти ја давам и мојата порција сорбет или било какво блачко.
Нема кампања??? Уффф, се мирни девојки се погодиле овој пат, па не се борат за гласови Ееее ... Пред некој ден реков дека ке Ви ги искоментирам рецептите , па да почнам со ред... @SV1911 - банани и чоколадо... Смрзнато овошје... Каде е сладоледот??? @♡BuBaLe♡ - сладолед со јајца... Не ми се допага вкусот! Со години барав рецепт за сладолед без јајца @theowndemon - сладолед со јајца... Премногу ми е доминантен вкусот на јајцата.Ништо не ги „покрива“ @skorpija123 - сладолед со јајца... Не сакааам @dunika - слатка павлака и млеко... Многу едноставно, сигурно е вкусно, ама мала „доза“ @fallenangel - банана, бисквити, ореви... Мммм ова е непечена смрзната торта... Каде е сладоледот??? @AnaKarenina - многу „пијан“ сладоледов ... Не е за деца! А корнетите Ке ги направам, сигурно @alice - млеко од соја ... Интересно, ама мала „доза“ @eutixismena - темата е сладолед... Ова е убава, смрзната торта @zhap4e - сорбет... Смрзнато овошје жапче @Dgirlll - Убаво, вкусно и веќе пробано ... Но, пак мала „доза“ за мене... Ние дома сме големи Тооолку... Се изморив коментирајки... Се надевам нема љутиш... Кампања си е кампања Ииии уште нешто... Вчера напишав... Сакате да дознаете уште тајни за мојот сладолед? Редактирам... Гласав Мојот глас отиде за „пијаниот“ сладолед и прекрасните домашни корнети... Браво @AnaKarenina
@Val-Dim pisi eden glas i od mene Me vrati vo detstvoto,babami pravese vakov sladoled. P.S.Sekoja cest za site.Jas iskreno nemam nervi pa i vreme za domasen sladoled...