Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фемина готвач - Тема: Mесо во сос

Дискусија во 'Храна и пијалаци' започната од CrazyOne, 4 декември 2015.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Сакаш валкано да играш, а?8) Секоја домаќинка шлаг прави од белки8) Каде ти е домашниот шлаг, Вал-Дим,м?
    Сладолед ванила ќесичка, разматен со млеко? Каде ти е домашниот сладолед? 8)

На Eli23, elimkd, Val-Dim и 13 други им се допаѓа ова.
  2. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Ехеее јас сум мрднала од 0,0,1,0,2 фала за гласовите и на @joy1 за нејзината јавна поддршка.

Мојот глас кај bubale замина.

На Ketchup, joy1 и zhap4e им се допаѓа ова.
  3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    @Val-Dim вкусот на сладоледот не зависи од тоа колку ингредиенти содржи, туку дали правилно е подготвен. Јас повеќето време се трудам да се хранам здраво и избегнувам процесирана храна, затоа мојот рецепт е толку едноставен. :) Но кој пробал - знае, од само неколку смрзнати банани може да се направи вкусен десерт.

Не ја сфаќам поентава на целава „кампања“. Ова на заебанција или? Некои коментари од предходните теми за готвење се стварно невкусни и не може да се каже дека се шала. |(

На fallenangel, kanella, Lella и 17 други им се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.225
    Допаѓања:
    56.911
    Нека биде нешто боровинки, рибизли, малини, се што завршува на berries. Мојт? :inlove: И од праска е сигурно убав, чувај и од него да пробам.

@SV1911, немат љутиш, кампања си е кампања. Ќе се навикниш. :D

На Val-Dim, JuLleE, Victorian и 7 други им се допаѓа ова.
  5. mariatim

mariatim Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2010
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    12.528
    Мoјoт глaс зaминa кaј @Dgirlll

На Victorian, Dgirlll, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.984
    Допаѓања:
    67.823
    Има време, ќе се научам, нова сум во темава.(fingers) :dance:
    Него, пишав ради тоа што мојата фотка беше прокоментирана два пати од Вал-Дим. Ќе помисли жената дека се срамам. :rofl:

На galapce, Val-Dim, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    It's a done deal. :nod: :$ :D

На LivingGlam и Ketchup им се допаѓа ова.
  8. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.015
    Мислев да си молчам (застаре муабетот), ама за здравје се работи...

Што ви стана бре луѓе, лето е опуштете се. 8)Кога пишав минатата сабота, бев во одлично расположение и со нималку желба било кој да навредам. Но, штом мнозинството мисли поинаку, ваЉда во мене е проблемот.

Не се секирајте, не стигнав до платен список во штабот на Ана.
    :P

Тука (неславно) завршува мојата волонтерска лоби кариера.

:$

tmp_2304-6359157809574224032028781189_colors-1371959805.jpg
    А сега сите на сонце и останете во добро здравје. Без нервози.

Знаете за кој ќе гласам.

;)

На galapce, AnaKarenina и zhap4e им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    За мене кампањите се шали,ко што се и моите контра-напади. Дека реално се одразуваат и делуваат негативно ем врз тоа дал некој ќе се пишмани од гласање за рецептот па и врз мотивацијата на готвачот..делуваат,ама... позабавно ми е пост-објавувањето на победникот..периодот до изборот -што да зготвам,сликaње, кој-што зготвил..него ли..:wasntme:кој победил.

Сепак, од исти причини... и јас, официјално се повлекувам од лоби групите. :|
    Ќе готвам и ќе ќутам. Ваљда ќе успеам да се обуздам:doh: да не се издрдорам при идните контра-напади]:) лични или упатени кон мојот фаворит/и.:!:
    За личните..што да речам.. ми љубоморат8) За сé ме бива, затоа.:makeup: :P :rofl: Совршено жабевско биќе.8)

Штета,никој не направи баклава-сладолед. :D:D Имам видено баклава-милкшејк во една емисија со еден дебелко рапер во USA, Албанец по потекло.

На Val-Dim, Someonespecial, eutixismena и 5 други им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.162
    Допаѓања:
    13.539
    Искрено кога видов дека на сите си им нашла мана, баш се заентересирав што чудо од сладолед си направила, бидејќи твојата слика не ја приметив во натпреваров.
    И да ти кажам воопшто немаш право да судиш бидејќи имаш направено сладолед во кесичка(купечка) со зачин (ванилин шеќер) и додатоци по желба. И јас таков сладолед си правам по дома си додавам кршени бисквити, оревчиња, чоколадо рендано, кафе....
    А коментаров дека не признаваш сладоледи што се прават за три минути... и твојов се прави за 3 минути а не цел ден, бидејќи млекото прво го вариш, а за сладолед треба да биде ладно и поради тоа кај тебе рецептот се прави за 24часа :P
    И баш напратов сите слики со декорации ме залажуваат, бидејќи победничката слика не треба да биде толку вкусна (бидеји неможеме да пробаме, може и најдобрите сосотојки да ги има па да не е погодено), туку треба да примамува со гледање да ти иде да го изедеш ;)

На Val-Dim му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.962
    Допаѓања:
    90.276
    Јас гласав за @AnaKarenina овојпат :)
    Вкус на кокос не би одбила никогаш :lol: а и домашните корнети ептен ме примамија многу вкусно изгледаат и секоја чест за тоа што си се протрудила се да биде направено од твои раце :)
    Втората бонус слика ми е поубава ,па ако победиш може и двете слики да ги стават заедно :lol:

Среќно :hug:

На Giovanna, Someonespecial, AnaKarenina и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    @Dgirlll заради мрвиците.

Ама лесно се продавам значи, за едни мрвици. :D Рака на срце, во памет ми остана твојата слика. Ама многу шаренко и убавко ми изгледа, права сликичка за на насловна во јули. :sun:

И не си сфаќајте се' лично, се' е на шала кажано во темава. :dance:

На fallenangel, kjukli, JuLleE и 9 други им се допаѓа ова.
  13. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    На zhap4e, eutixismena и Ketchup им се допаѓа ова.
  14. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    И јас за @Dgirlll гласав. Ми текнува кога бев мал имаше сладоледи во чашка, беа во розево и сино паковање, одоздола во чашката имаше играчка, ама најомилениот дел ми беа шарените мрвици. Затоа и гласот отиде кај неa.

На Feminka22, Doozy, Someonespecial и 5 други им се допаѓа ова.
  15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.110
    И јас гласав за @Dgirlll овој пат (која ја читав Dgrill до пред некое време и се чудев зашто некој скарата би се крстил :D)
    Ми остана сликата во памет. Право до победа. (fingers)

На Lady Phoenix, kjukli, Ane-Goki1 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    pic3.jpg Тенкјуу тенкјуу, еве со екстра мрвици за дузи и кечап :)

На Feminka22, kjukli, galapce и 12 други им се допаѓа ова.
  17. IronLady

IronLady Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2014
    Пораки:
    2.081
    Допаѓања:
    34.504
    Гласав за Ана ...(y)
    Корнетите :inlove:

На AnaKarenina, Ketchup и joy1 им се допаѓа ова.
  18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ооо ама сте се расприкажале во темава :) И јас овојпат ќе се повлечам од кампањата, не за друго, немам време толку да се активирам, а кампања е сериозна работа, си бара ангажман :D Ќе ве читкам повремено, а овојпат гласот ми отиде кај @eutixismena, нејзиниот рецепт некако најмногу ме привлече за да го направам нареден пат :mm: Сладолед тортите едно време ми беа хит, постојано си измислував рецепти и само купував некакви состојки што можам да ги употребам :wasntme: По цело лето имавме нешто од моите експериментирања во фрижидер :lol: Па сега ми врати спомени и ќе ме натера задолжително да го пробам ;)

На JuLleE, LivingGlam, eutixismena и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Giovanna

Giovanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    1.986
    Допаѓања:
    10.244
    Од кога алкохолен сладолед е лоша работа? :lol:
    Повеќе добри избори има ама @AnaKarenina си го доби мојот глас овој пат. Ми се допаѓа и рецепт и презентација. Бонус се и домашните корнети. Многу сакам кога цел оброк е направен домашно, со се сите салтанати :)

На Mishela, Ketchup и Val-Dim им се допаѓа ова.
  20. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    61.469
    Знаев... Знаев дека сте љутици |(
    Ииии знаев дека ке има незадоволни од моите коментари...
    Мила, ме изнасмеа :rofl:... Сум го пробала сладоледот по твојот рецепти и навистина е прекрасен :clap:Коментарот „каде е сладоледот“ навистина го мислам... За мене сладоед е нешто млечно , лесно топливо, богато со различни вкусови... Но, сите имаме различни погледи на нештата, нели?
    Не користам белки од јајца затоа што не ми се допага вкусот... Не го поднесувам... Дури и шампита не јадам заради белките!!! Затоа користам шлаг од кесичка или слатка павлака, :)
    Прочитај ги и другите рецепти, ке видиш дека шлагот е „главна“ состојка за згуснување :tmi:
    Така, си призна дека само слики гледаш, а не читаш рецепти... Па и камче намачкано со прелив ако изгледа убаво може да те „прелаже“... Се зезам, од постов сватив дека си „карачки“ настроена... Ама ако ги прочиташ повторно моите „критики“ ке сватиш дека не сум им нашла „маана“ на сите сладоледи... Само искоментирав, за ЦЕЛ НА КАМПАЊАТА, што ми се допага, а што не кај сладоледите... Дури и пофалби им дадов на конкурентите :)
    Сите што редовно ја посетуваат темава ЗНААТ дека натпреварувачите се „борат“ за освоените гласови!!!
    А можеби и не треба да се борат :^)... Оддамна сватив дека на форумов има табори, симпатии...
    Но. така е и секаде во животов :tmi:

ПС Немојте да ме налутите па да ги викнам другарките од +/- 40 8) ( пак се зезам... не ме критикувајте :D)

На Eli23, kjukli, PUPICA и 11 други им се допаѓа ова.