Направете место за нејзиното височество тортиља.Шарената внатрешност е тенок слој млечен намаз,па омлет со црвена зелена и жолта пиперка,микс зелена салата,сецкани маслинки и рендано сирењетортиљата ја купив готова,немам доволно стаж како домаќинка да ја замесам Прилог препорачувам нешто млечно-кефир,кис.млеко,јогурт и сл
Секојдневно ги следам ажурирањата на темава. Нормално, кога учествувам си гласам за мене. Ама овој пат... Браво женски @IronLady ти си ми фаворит
Девојки овојпат ве дружам! Колку толку, колку за да учествувам, спремив нешто со пиперки! Доста како некој политичар, само ветувам, а не исполнувам. Не знам како да ги наречам овие Ги правам често за родендени или прослави, кога треба да се фалам со македониски закуски, па како замена ми се за комбинацијата ајвар и сирење Пиперки во различни бои се печат, лупат и сечат на ленти. Сирењето се сече на коцки (некое потврдо сирење што не се распаѓа). Се замотува коцката сирење со лента печена пиперка, се боцнува со чепкалка и се додава маслинка. Посипувам со дресинг, добро познатата мешавина од масло, оцет, лукче и магдонос (и сол ако има потреба, во зависност од соленоста на сирењето). Толку
Мене @dunika ми е фаворит. Вакви тортиљи обожавам, а омлет со пиперки скоро секој ден јадам и никогаш не ми е доста. Комбинација снова, за мене две порции! ♡
@Babushka ми е фаворит и дефинитивно заслужува на насловна да иде. Тортиљи некако не ми иде со пиперки
A mene sto mi mirisa na piperki a nikade gi nemaam Ah sto bi lapnala od site po malce od slikive pogore
Фалаа изгледот и мене ми е 10/10,вкусот 8/10 е сеа,дека сама го смислив(10 поени плус од комисија ) би сменила место сирен намаз -доматно пире,густо и киселкасто да му контрира на омлетот..инаку сакав да правам толчен пинџур класичен,ама сама бев дома и ми беше страв да си пуштам скара(на плин е) @Babushka шо си направила жено,знаеш ли колку ракија "пие" мезено твое...имаш глас од мене,а јас мини даска + пијачка сакам
Јас пак, само би му ставила сос од јогурт/павлака со лук и лимон (или нешто слично ко во дјунерите... и со сласт би го мрцнала. Сите ми велат: лапни ме, лапни ме. Е, ај де.
Го имам тој белиот од лук/јогурт,идеше со тортиљиве во кутија,ми беше страв да не ушљакам дека многу шарено е рецептов уште е старт-ап,со неколку мислења вака ке го апдејтираме до совршенство)
Пoлнети пиперки сo меленo месo Пoтребни состојки -1 кг меленo месo -1 чaшкa oриз 1 глaвицa крoмид - лук -1 мoркoв - мaгдaнoс - сoл, црвен пипер, црн пипер Вo еднo тaвче се стaвa сечкaн крoмид, лук, сечкaн мoркoв. Се пржи пa се додава меленoтo месo. Се пржи oкoлу 30 мин. Пoтoa се дoдaвa сoл, црн пипер, oриз и пoлa лaжиче црвен пипер. И се пржи уште 10тинa минути. Пиперките се сечaт, се пoлнaт сo смесaтa и стaвaм нa крaј мaлку мaгдaнoс. Вo тaвче сo кaпaк се редaт пиперките се рендa гoлем дoмaт и се печaт oкoлу 40 минути нa 200 степени ( зaвиси и oд рернaтa). вo тaвчетo мoже дa се дoдaдaт и некoлку кoмпири пo желба
@koritsaki реадактирај и напиши го рецептот во спротивно ќе те дискфалификуваат бидејки според правилата на фемина готвач морален е рецептот.
przeni piperki so domati jajca sirenje се сечат пиперките, се пржат дур не омекнат им се става три рендани домати динстам уште 10 минути им ставам рендано сирење, пржам уште 5 мин, па 2 јајца и толку
Фала девојки Мило ми е што ви се свиѓаат. @dunika Ајде повели, има и даска, а богами и ракијава што ја имам се вика "Fine Rakija" хахаха, ама лизга лизга...