Де бе Божице, бебе е. Еве ќе ти пратам ист принт скрин на месинџер На сликата поставена од @kanella гледам салата. Леле што е работава. Па јас гледам слика од бебе, па и лајкови. Се мислам кој е луд тука
И каков е сега фустанот син или златен? Нозе ми се пресекоа, си реков од детето мое слика сум ставила
До сајтот е. Другпат подобро да ги прикачуваш на postimage.org/imgur.com или некој сличен сајт. Еве за што се работи http://www.bearvilleinsider.com/forum/showthread.php?t=142569
@Bridget, значи дури и кога немаш таква намера, успеваш да бидеш контраверзна и да предизвикуваш реакции по форумов. П.С. Преброј си ги чорапите, и мене ова ми мириса на некоја магија.
Spoiler: Рецепт Салата од кус-кус со моркови и печурки Исчистив 5 мали морковчиња и ги исеков на ленти со 2 мм дебелина. Земав од прилика третина паковање свежи шампињони и нив ги исчистив и исеков на малку подебели ленти. Во меѓувреме се загреваше маслинов зејтин на тавче. Прво се ставаат морковите малку да омекнат, а потоа се додаваат и печурките. На страна се загрева вода за кускус-от. За салатава искористив еден класичен филџан за кафе полн до горе, и загреав вода малку повеќе од тоа. Размерот за подготовка е 1:1, ама јас секогаш додавам минимално повеќе вода за да биде посочно. Сепак е ствар на вкус. Во водата додадов и малку сол. Кога зовре го потурив кускусот, додадов малку куркума во садот и малку оригано, па оставив да набабри и повремено замешував за да се распореди рамномерно водата. Се враќаме на печурките и морковите : )))) Кога беа скоро готови додадов малку сол и бибер, исцедив и сок од пола мал портокал и ставив сосема малку бело вино. Уште некоја минута продинста и пак почна да се запржува и во тој момент додадов малку соја сос, промешав оставив уште една минута и го тргнав. *Треба да се внимава со дозирањето со соја сосот, затоа што е солен. Цела смеса од тавчето со се маслото ја претурив во кускусот и промешав. Количината масло што ја користев мене ми дојде таман, па внимавајте и со тоа. Ако е многу не ја ставајте цела количина, а ако е малку може да се додаде отпосле масло или да се растопи путер. Јас немав путер, инаку обавезно ќе ставев, со моркови и печурки ми оди топ. На крај само ситно исецкав магдонос и тоа е тоа. Лесен и брз неделен ручек. Инаку ова е доза за еден човек или двајца со помал апетит
макарони, туна, варени јајца, сенф, павлака и оригано, бибер, ѓумбир. на некој нема да му иде туна до јајца и павлака... ама со оглед на тоа што туната се губи у простор од макароните, мене ми идеше.
Da se priklucam i jas tuka a tuku bidiva veke stavena slika na femina instagram pa da se stavi i tuka ili ne? oti site sum gi stavila tamu pa