И јас за @do-re-mi гласав. На гости сум и не можам да правам. Штом стигнам домче и јас ќе учествувам.
Со чизкејкот каснам едно две недели. Не бива овде, освен нешто со свинско да ви зготвам, татко ми само свинско купува, ќе ми начука мрснотии.
Да и' честитам на @do-re-mi за победата, вака 50-ина минути пред официјалното затварање на анкетата. Секоја чест, сосема заслужено. Смислувај нова тема.
Честитки. И јас гласав за китајското кисело-слатко-солено И благодарности за рецептот. Ко и за останатите. Бабушка,преубаво.. ќе го пробам со пилеќо За на Маја..се излигавив веќе
Cestitki do-re-mi-fa-sol-la-si-dooooo !!!! Iako maja mi mirisase na naslovna ama ete...neznam po koj prv pat me laze intuicijata Kazuvaj tema ama ili samo slatka ili samo solena!!!
Spoiler: Tеми 1. Пици 2. Ориз 3. Чоколадо 4. Тестенини 5. Бомбици 6. Месо 7. Салати 8. Ладни сендвичи 9. Македонска традиционална кујна 10. Чоколаден мус 11. Посна трпеза 12. Компири 13. Палачинки 14. Ситни колачи 15. Тиквици 16. Јајца 17. Мафини 18. Овошен десерт 19. Шпагети 20. Оброк во тегла 21. Сладолед 22. Пиперки 23. Риба 24. Чизкејк 25. Домати 26. Слатко - солено јадење 27. Закуски Фала на сите, за гласовите и честитките. И трпението... Тешко било бирањево теми, веќе доста се преклопуваат со моите идеи. Да не должам многу, вадете сукалата и кофите брашно - следнава недела ќе тегнеме кори. Се шалам, еве неделава темата нека биде закуски (мезе, канапеи, tapas, finger food - како претпочитате). Важно, да бидат осмислени како индивидуални мини порции за кои не е потребен никаков прибор за јадење. Се надевам дека темава ќе наиде на интерес за учество. Сметам дека е забавна, лесна, доста опширна, а и имате можност да си го подисчистите фрижидерот од подзаборавени тегли маслинки, печурки, пиперки, некое парче кашкавал, шунка итн. Go wild (само проверете роковите на пакувањата) Spoiler Сосема неповрзано, првична идеја ми беше брауни и сите негови варијации, но веќе имаме доста интернационални десерти, па потенцијално ризикував негодување кај патриотски ориентираните гурмани. Онака де, да си кажам. Spoiler: Инспирација @RainBow , одобруваш?
Може, секако. Лично јас подразбирам солени закуски но, би било супер да видиме и блага варијанта. Само да не бидат ситни колачи, затоа што тоа е друга тема.
Ко за прв пат добро е - 11 гласа. И чекајте сега - има нова тема, јас не гледам мислење од @do-re-mi. Инаку и јас гласав за нејзиниот рецепт и сега сакав да се навратам пак да го видам рецептот но не ми го дава ни тоа мислење од нејзе.
@Mayyya , не знам што е проблемот. Еве го ... http://forum.femina.mk/threads/Фемина-готвач-Гласање-Слатко-солено-јадење.24946/page-143#post-2982938 Еве го и рецептот: http://forum.femina.mk/threads/Фемина-готвач-Гласање-Слатко-солено-јадење.24946/page-141#post-2965916 Сега во ред е? Колку што знам не сум банирана...
Ајде и јас во темава. Хумус. Рецепт: -100 гр. наут, претходно отстоен во вода и сварен -2 чешниња лук -половина лимон -1 мала лажичка вегета -половина мала лажичка црвен пипер -2 големи лажици мелен сусам помешан со масло -Вода се додава по потреба, мислам дека јас ставив негде околу 10 големи лажици Сево ова се меле во блендер додека да стане смеса. Потоа се мачка на потпечени лепчиња и одозгора се додава магдонос.
@do-re-mi Преубaвa темa, јaс дa пoбедев и јaс истaтa ќе јa стaвев Се пoтресoв мaлку кoгa прoчитaв декa кoри ќе се тегнaт и веднaш пoчнaв дa рaзмислувaм oд кaде бaник дa купaм и дa гo шитнaм кaкo мoе прoизвoдствo, aмa oк е сегa. Oвoјпaт не брзaм, ќе думaм дo викенд.
Оф леле, @do-re-mi јас некако сум ти стиснала Игнорирај и затоа не ми ги давало мислењата од тебе. Не ни знаев дека постои таква опција. Сега ја видов новата тема. П.С. Ова не е намерно.