A be za jadenje I ja bi gi jala, ne samo na Brigit, nego I na site tri (tortilite de)..., ali cipsot me osvoi
Пред да станам вегетаријанец, најчесто јадев тортиљи со пилешко, слични ко овие на Бриџит, па и гласот ќе оди кај неа. Иначе ќе го имам во предвид за следен пат чипсот на Мис Диор со сосот, или што и да е од авокадо.
@Ketchup само немој како мене да земеш меѓувреме да го шеташ кучето и да ги заборавиш во фурна. Ете и тоа ми се случи денес, кога се вратив не само чипсот, среќа што и станот не го изгорев. Уште корне станот на изгорено, завеси ќе треба да се перат, е до толку.А како му се бев настрвила
@1209, јас обично откако ќе зготвам нешто, ќе седнам да јадам и сфаќам дека рерната или шпоретот го немам изгаснато. Вака ко твоево не верувам, бидејќи кога печам нешто, на секои две секунди нестрпливо проверувам до каде е... ама од кај знаеш, за се има прв пат.
Благодарам на членките кои веруваа во мене и гласаа, а и на убавите зборови, за сите частам тортиља чипс и мохито. Темата за готвење минатата недела почна тапа без дејство, пред крај имаше жесток заплет за на крај да се случи пресврт. Немав намера да тактизирам, се збунив со деновите. Ајде сега нова тема... ама месеници дефинитивно нема да биде, друг пат Кај нас дома есента не поминува без јадења од тиква на мени, инспирирана од тоа темата нека биде тиква, блага или солена варијанта.
Еееј, многу интересно. И што испаѓа од ова? не можам да го замислам измешаниот вкус на зелка и тиква. Ова е традиција во некој крај? Ептен интересно.
@macka91 Редактирај и напиши рецепт, не се глупирај Ќе биде штета за темата ваква уникатна идеја да се дискфаликува
Не е некоја традиција @LivingGlam за посна слава е ова и секоја година пробуваме нешто ново, необично така и ова пробавме. Ќе ти пратам да пробаш каков вкус има. Рецепт нема некој посебен ќе ја исчистите тикавата од семки некој сантиметар да остане ќе ги наредите сармите и ќе ставите чаша вода и филџан зејтин и после се става да се пече. @Summerlover еве рецепт самарке ама не се сеќавам дали ја имам ставено затоа пишав да не учествувам ипак почитувам правила.