Sos so pecurki 1glavica kromid 2lazici maslo 150g pecurki 240ml solena pavlaka sol i crn biber Kromidot go seckame i go zaprzuvame so masloto,od kako ke zarumeni gi dodavame pecurkite malce melen crn biber i malce sol przime okolu 15 min. Od kako se zaprzeni ubavo dodavame pavlakata i da krcka okolu 5 min,vo megu vreme promesuvame. Ja ostavame da zaladi od samoto zaladuvajne sosot se zgustuva. Sosot go dodavam vrz pileski stek,no cesto go pravam i za testenini. Nazdravie!.
Може некој да пише до кога се готви, а од кога анкета? Не сум баш по печурките, ќе видиме дали ќе смислам нешто интересно
Те ме. Пилешко со печурки и зеленчук Spoiler: Рецепт Пилешки стек Зелена пиперка Морков Печурки (шампињони) Стекот се сецка, па се зачинува со сол, црн бибер, коријандер, копар, кари, лукче. Се става мала лажичка пченкарно нишесте и малку маслиново масло. Се меша и се остава да отстои. Зеленчукот и печурките се сецкаат. Се готви во вок тава. Добро да се загрее, па прво се готви стекот, 1-2 минутки. Се додава зеленчукот и печурките. Се готви со постојано мешање. Потребни се околу 10 минути, можеби и помалку. На крајот додадов кисела павлака и кари. Ако сакате јадењето да е шарено не мора да ставате павлака. Ставете филџанче ладна вода помешана со мало лажиче пченкарно нишесте. Па оставете една минута на оган да се згусне. Spoiler: Во боја Се сервира со ориз, и толку.
Многу убаво и вкусно изгледат. Во сосот јас додавам и коцка за супа. Ауууу тогаш што вкусс е бее мх мх лудило
Aaaaa poveli Vkusno e vkusno cesto na meni go imam dali so stek ili za testenini mm go obozava sto i da imam meni mi vika dodadi i toa sosot so pecurkikombinacija so se,srejka lesen za pravejne Inaku i gosti koga idat mi poracuvat od sosov.
Сликите се од вечера... на жалост со пригушено светло. Начекав големи печурки и веднаш добив идеја да ги полнам и потпечам. Најпрво ја запржив внатрешноста од печурките и ја извадив од тавата. Во истиот зејтин ставив ситно исецкано младо кромидче, лук, тиквица, три врсти шери домати кои се разликуваат по вкус, петерсилие и кратко запржив. Потоа ги соединив смесите и ги наполнив печурките. Малку црн бибер и хималајска сол. Со врвот на прстите напрскав и рендан кашкавал. Се печеше на предходно загреана релна од 200 степени. Времетраење...од око. Не беше под 10-15 минути. На крајот напрскав со копар. Spoiler: Целосно
Многу го сакам сосот со печурки,спремам поголема количина да имам и за следниот ден да уживкам во вкусот .И мојот рецепт е како на @girl-miri дур се динстат печурките додавам една лажица брашно да ја впие водата потоа додавам павлака,се зависи дали сакате погусто.Додавам и копар,чубрица,босилок,вегета,црн бибер
А бе... Моментално пржам стек сечкан на коцки со кромид и печурки. Јас не јадам толку печурки па многу многу ситно ги имам надробено. Значи да ги имат а да ги немат. Е сега ке го довршам сосов со хопла и друзи работи и ке ојт врз макарони. Не знам дали да сликнам поради печурките што се скоро не видливи па кој ке ве трпи после дека лажам дека нема печурки и тако даље... Да не сликам или не?
Нели требаше за викенд да се готви? Денес е четврток а уште нема анкета?! Може некој да разјасни какви се правилата или ќе биде секоја недела различно?
Па бидејќи два дена никој нема поставено слика и никој не се пријави да го почекаме, мислам е време за анкета. Се слагате? Таман за викенд ќе си готвиме на нова тема. @RainBow?