Ливинг, те гласам па што сака нека е. Не дека нешто друго од сето тука не би лапнала сега, одма.. ама твоево прво би. Ако некој не ме намами со нешто по,по,по.. твоево го апнувам(гласам). Јас нешто не можам да се мотивирам за сликање и готвење за во натпреваров. Некој ден...
@LivingGlam Какви работи имаше низ темава човече. Ај, може и ќе каснам нешто тестесто, еден убав, сончев ден.
Точна мерка за брашното незнам пошто со чинивче мерам ставам 4-5 чинивчиња некогаш помаллу или повеќе ако сакам да ми остане тесто за баничка или нешто друго месено. Вода ставам до од 1 кг повеќе па се додека не го направам тестото памук. Сол ставам 3 големи лажици 1 голема лажица шеќер квасец 1 ипол коцка зејтин некогаш може откако ќе се измеси со вода да се стави 2 лажици зејтин да се измеси пак и се остава да кисни. Тоа е тоа. Формата на лепчето набрзина ми е правена мразам инаку вака ко распуксно да е. @Annath ти го гледав сега рецептот за лепчето со спанаќ и ме интересира дали може да ставам пола кг спанаќ пошто го обожавам.
И елката и цинамон ролс и провансалските аромати и хрватското лепче - на 4 ума сум (ова изведено од фразата „на два ума“). Spoiler Имам во папкава една баница/пита со праз (посна), ама кај праз има шанси со убавиниве. И овој пат учестувам само ко гласач.
Преубави рецепти и фотографии, секоја чест. Ајде овој пат може да се гласа за две опции бидејќи едноставно тешко е човек да се одлучи човек, па барем малку да си го олесниме изборот.