Не е МОРАЛНО да го сликаш колачот покрај тефтерот на мама. Ама ако инсистираш,можеш да не подлажеш и со туѓ тефтер, некој од бабичката со цвеќињата од странција
@zhap4e Немој Жапче, чедо Божјо, и ти морално да велиш за задолжително, аман! Убичу те со фотоепилаторот @JuLleE Прочитав свеќи како оние свеќи и ја замислувам Бриџет на свеќи како готви Ја и моето брзинско читање Патем, ај лајк д наслов, баш фино и домашно слатко испадна
Сега не е МОРАЛНО ова, не е ЗАДОЛЖИТЕЛНО она, и на крај кога ќе победам ќе биде -ама не е по темата оти не од на мајка и' тефтерО. Ве знам што мустри (МОДЕЛИ) сте
Ај сефте Мраморен колач Состојки: 4 јајца 300 гр. шеќер 1 ванилин шеќер 150мл. млеко 150мл. масло за јадење Кора од 1 лимон 500гр. брашно 1 прашок за пециво 3 лажици какао Глазура 1 чоколадо за готвење Декорација по желба(јас ставив чоколадни трошки) Начин на подготовка: Јајцата се матат со шеќерот и ванилиниот шеќер, се додека се добие пенеста смеса. Додека матите со миксерот, се додаваат млекото и маслото. Откако ќе се изедначи смесата, постепено се додава брашното и пецивото и на крај се додава кората од лимон.Пола од смесата се става во калап за печење, а во останатата се додава какаото и се меша. Може и претходно да се подели смесата и да се меша неколку пати црно- бело. Се пече на тем од 180° околу 50-60 мин, или ако проверувате со чачкалица, се додека не останува ништо на неа. Откако ќе се испече, одозгора по желба се става топено чоколадо за готвење,или шеќер во прав. Bòn apetit!
супер тема, баба има тефтер ама фатил еден прст прашина. Ги читам имињава на колачите и се чудам... не ги владеам баш благите рецепти уште една недела ми изгледа ќе паузирам. Страв ми е дека лобито го изгубив
Фотката беше некоја од архива, колку да учествувам. Инаку во моментов немам услови за сликање добри фотки, ама за некое време и тоа ќе биде
Од сите што ги предложив, мм одбра мраморен колач. Му велам -има веќе, и така мислат на темата дека провоцирам и намерно изводам, сега уште со колачов да се појавам Добро вели, тогаш раванија I don't think so Сунѓерката не е лична за сликање, овошни суви не обожаваме...значи мраморен ќе е. Да се знае кој е газда во куќа.
Machmalou vo izmeneta verzija (po vkus na mm) Za testo: 6 zholchki 1 chasha sheker 1 chasha brashno 1 chasha mleko 1/2 chasha zejtin 1 pecivo 1 vanila malku ovoshen sok (bilo kakov,jas stavam praska) Za shlag: 6 belki 18 lazhici sheker Podgotovka: Se matat zholchkite i shekerot, potoa se dodavaat ostanatite sostojki i se mati dodeka se soedinat ubavo. Se peche na namrseno tavche na 250 stepeni. Proveruvate so nozh koga e gotov pandishpanot. Vo megjuvreme se matat belkite so shekerot vo mnogu cvrst sneg. Koga e gotov pandishpanot povrshinski se machka so ovoshniot sok i se istura shlagot odozgore. Se izramnuva i se peche nekolku minuti na 150/170 stepeni Nazdravje
Е браво !Сите по рецеКт и желба на мажите во оваа тема готвите Ах љубовта преку стомакот доага викаат
Она го кажа тоа ко да се дискриминира од учествување па да не биде тажна има и таму рецепти. @Bridget Каков е тој колач сунгерка ваков ли ? http://moirecepti.mk/?s=Сунгерка