@Val-Dim Прекрасно! Го обожавам овој колач. Mајка ми баш вечерва ми прати слика дека го направила истиот. Мислам дека е истиот и не грешам. Spoiler @Summerlover Си кажав јас навреме, ич не се бунам ако ме дискфаликувате. Си ја имав мувата на капата уште пред да постирам, ама ајде викам. Сепак во оваа тема најбитни се рецептите, и треба најубавите рецепти да ги добиваат гласовите. Мене засега фаворит ми е Бриџет. Да видиме до недела што друго ќе се објави, ако не мојот глас ќе оди кај неа. П.С: Сега гледам сум згрешила во рецептот, наместо 1/4 лажичка сол сум пишала, 1 лажичка сол.
Ах, море има да најдам време и да напраам брзи колачи - лапни голтни Spoiler таман и ја ќе си јадам, пмс ме мава
Eve me i mene bez nikakva dekoracija. Nastapuvam naturalno Receptot e kako na mama, dva prsta od casa, koja casa, kakva casa, cii dva prsta? Go spleskav i dobiv 5 od moive. 4 jajca se matat so 1 1/2 (mleko) solja seker. 1 solja golema mleko 1 solja bezprst zejtin 2 solji brasno 1 pecivo 1 vanila kajsii ili visni po zelba Testoto polovina go stavas da se pece, odkoga ke fati malku kora go vadis od relna i dodavas ovosje i ostanatoto testo. Upotrebi go srednoto tavce (verojatno mislese na ednoto od tavcinjata koe mi go pokloni). Jas dodadov i orasi da ne bide samo po na mama tefterot. Orasite se naslestvo od baba. Napraviv pola doza i staviv 454 gr. visni. Vaseto blakce nema da izgleda vaka zosto sigurno ke si pravite so kvalitetni, vasi visni. Mojve bea nekoj polski, izvozeni so avion, kamion i voz. Vo sustina treba da izgleda poubavo, so celi visni, ama ako se nema drrugo i ova e dobro. Mozete da skratite na seker, ako ne sakate bas blago. P.S. Ne ucestvuvav vo blago od tefterot na baba zosto baba bese mnogu mastraflija . Vo nejzinite torti bez orasi 1,200 kg. nemozese da se pomine. Aj otidov jas na vezbanje.Ke mora ova da se istrca.
Ajde zenicki postirajte. Ako pobedam nema mnogu da se raduvam, malku luge postiraa, doma ke me zafrkavaat.
Се мислев дали да ги ставам моите кокосови коцки, ме инспирираа оние на @duffi, многу ги сакам а ретко ги правам, ги правев по друг рецепт, па ете ги: Кокосови коцки Spoiler: Рецепт 3 јајца 1 чаша шеќер 1 и 1/2 чаша брашно 2/3 чаша млеко 1/2 чаша масло 1 пециво 1 ванила Прелив: 2/3 чаша млеко 1 чаша шеќер 1 чоколадо за готвење 1/2 маргарин и околу 150 гр кокос за валкање Се матат јајцата со шеќерот, се додаваат другите состојки од тестото, се пече на 180C на намрснето и набрашнето правоаголно тавче. Потоа се сечат коцки со димензии по желба. Состојките за преливот се растопуваат во тенџере на тивок оган и тенџерето се тргнува од оган пред да зоврие. Кога ќе се олади малку се потопуваат коцките во преливот и се валкаат со кокос.
Колач со афион Spoiler: РЕЦЕПТ 4 чаши брашно 2 чаши млеко 2 чаши шеќер 2 чаши масло за јадење 100г афион во зрно 1 ќесичка ванилин шеќер 1 ќесичка прашок за печиво НАЧИН НА ПОДГОТОВКА: Сите состојки треба добро да се измешаат. Смесата се истура во подмачкан и побрашнет правоаголен сад и се пече во загреана печка на 200°С, 30 до 40 минути. Оладениот колач се декорира со чоколаден прелив или со шеќер во прав. Јас го потурив со сок од слатко од смокви
Јас вчера имав хаварија дома, така да дури денес ќе го правам, ама вие бркајте си работа. Ќе го ставам во некоја друга тема!
мојот глас и оваа недела отиде за @Asterion моја крвна група во срце т.е. во стомак ме гаѓаш со рецептиве. Колачињата од минатата недела ги направив и превкусни беа со што ја намалив количината на чоколадо.
Си гласав за мене. Најубедливо со најубава слика е Астерион. Море моме ти од дека си? Ама не сакам колачи со лимон.
@duffi За мене можам да кажам дека сум уште едно македонско девојче кое обожава храна и сака да експериментира со разни рецепти од различни кујни. Тоа што имам професионален апарат дополнително помага да ја доловам храната која ја подготвувам на посакуваниот начин, и во голем дел ги прави сликите тоа што се.