Еве и од мене. Незнам трилече дали се брои за наше. Рецептот сто пати пробав да го прикачам, не ми успева. Ако е морално кажете утре пак ќе пробам. А ако трилече не влегува во конкуренција еве ручекот од денес. Полнети пиперки.
Ако толку навлегуваме, европско е, не е јужно-американско. Ама мајсторлукот за трилечето иде кај Торбешите, без двоумење. Така да, македонско е (фак лоџик)
Ај како ќе се договориме така. Ама по конкурентна сум со трилечето, него со пиперките. Башка ако сме браќа, па соживот ова, она никој нема да замери.
Малку „судија“ да изигравам ... Да не ја карате само @Bridget ... Чим оризот е кочански, се важи!!! Секое јадење е наше, чим го подготвуваме во МК!!! Е сега, дали е ТРАДИЦИОНАЛНО... @irena.1 правилата на Фемина готвач... Реши се за една фотографија!!!
Во моја фамилија традиционално го правиме. Нема врска се зезам. Значи ако бива трилечето тогаш таа слика, ако не бива тогаш втората т.е пиперките. Главниот и одговорен уредник да каже дали трилече ќе го броиме за наше, а јас ќе ја почитувам одлуката.
Да не филозофирам многу зашто не ни учествувам, ама темава е наши традиционални јадења, па како што кажаа погоре - трилечето воопшто не е наше. Можеше да биде раванија, ете гравче, тавче ориз, полнети пиперки, макала, некои јадења со ајвар,туршија, пинџур, пити и слично. Имаме доста богата кујна, мислам...
Кaкo глaвен и oдгoвoрен уредник гo прoглaсувaм трилечетo зa туѓo, пa сo тoa е дискфaлификувaнo oд неделнaвa темa. Пиперките се прифaќaaт.
Ај и јaс зa првпaт вo темaвa... oнaкa, неделнo, се пoгoди ручекoт Пoдвaрoк сo чaденo дoмaшнo свинскo месo.