Тешка задача... Гласање... Готови кори Три пара очила морав да ставам за да се решам Не сум обожавател на теста од готови коти, повеќе сакам да ги ставам рацете во брашното и да месам, месам, месам... Со готови кори правам само гибаница и баклава! Ноооо, рецептите што ги видов во овој натпревар ми се допаднаа... Сите одат во папка „НАПРАВИ“!!! @eli25 @toogood ова ми е пробано, превкусно е @danichap @♡BuBaLe♡ никогаш не сум правела бурек од готови кори, ке направам! Изгледа прекрасно @Annath триаголниците ги прави сестра ми, преубави се @Winter Lady пицаааа... Омилено јадење на сите дома! Ми се допадна твојот рецепт @LivingGlam 25-тиот глас е од мене... Ова е ремек дело
Dobro aj da cekame, kako ke kazete. Vie bogami ozbilno ste ja svatile rabotava so pobedata. Nema veze koj da pobedi od mene ima Cestito.
Тенкјууу, претенкју! Мило ќе ми биде ако некој го направи, кај мене го бендисаа. Spoiler: Претходни теми 1. Пици 2. Ориз 3. Чоколадо 4. Тестенини 5. Бомбици 6. Месо 7. Салати 8. Ладни сендвичи 9. Македонска традиционална кујна 10. Чоколаден мус 11. Посна трпеза 12. Компири 13. Палачинки 14. Ситни колачи 15. Тиквици 16. Јајца 17. Мафини 18. Овошен десерт 19. Шпагети 20. Оброк во тегла 21. Сладолед 22. Пиперки 23. Риба 24. Чизкејк 25. Домати 26. Слатко - солено јадење 27. Закуски 28. Супи/чорби 29. Мелено 30. Еклер 31. Кремаста салата 32. Шарена декорација 33. Пилешко на мој начин 34. Тортиљи 35. Тиква 36. Печурки 37. Се’ од тесто 38. Чајни колачи 39. Колач од тефтерот на мама 40. Топли пијалоци 41. Новогодишна Трпеза 42. Божиќни рецепти 43. Даска 44. Рецепт со готови кори Наредната тема нека биде Домашно Лепче. Месено, во машина (пинг @referentka), хроно (@Doozy ела), безглутенско (@irenna ела и ти), по рецепт на баба, багетче, со семки со чуда... се’ влегува во игра. Само да е домашно. Така. Веќе ми мириса на лепче.
@LivingGlam Честитки мори Дори! И повеќе од заслуженa e победата, рецептот, сликата, прескоцкано, 10ка беше, truly flawless! Новата тема ми е така-така, но очекувам интересни фотки во однос на креативноста во сервирањето и сликањето
Честитки @LivingGlam супер рецепт, очекувам интересни рецепти за новата тема, ние по дом сме скарани со лебот
Добро утро.... Обично правам лепче недела попладне, ама еве денес побрзав. Првпат правсм ваква форма обично округло правам . Малце го изгорев. Целосно ржано нема тронка бело брашно. Брашното е од кам. Внатре е полно со семиња од тиква и сончоглед. Ќе го јадеме со последната тегла ајвар. Бујрум
Прочитав, па да одговорам... И јас го користам интегралното брашно од КАМ, обично правам интегрални колачи или грицки, убаво е... Цената е 26 денари за 1кг