Citam site grav,pa i jas...ne da se natprevaruvam tuku da kazam deka sum domakinka-neli vo ponedelnik (vtornik,sreda...dodeka ne se dojade) grav se srka. Drvenata lazica za burickanje e del od ona tradicionalnoto
Сликава ми е од пред две недели, така да неам слика само со леќата у фокус покус. Да не речете после Миле вака, Миле онака. Spoiler Леќа ти е у ствари просто ко грав. Прва вода фрлаш, запржуваш кромид (каааде без кромид?), ја пропржуваш леќата, тураш вода, и она сама си се вари. На крај додаваш домашно доматно салце и зачинуваш по желба. Ние дома нејќеме запршки, па затоа ставив компир, за да се згусне.
Ај, еве и од мене нешто смучкано Само не знам дали се вика ова посна турли - тава или ѓувеч Spoiler Инаку, летно време, за во замрзнувач, нели се подготвува насечкан модар патлиџан, домат, пиперка, бамии и магдонос. Јас само испржив кромид, турив содржината од мешаниов зеленчук, ставив насечкан компир, коцка за супа со малку вода и домашна салца и лукче. Во тава се меша сето ова убаво, па оди во рерна на 200 Ц на печење, околу пола час ...и тоа е тоа.
Ај ма галапче кој незнае да прави полнети пиперки или грав. Таква е темата оваа недела. Македонска кујна ти е таква, без рецепти, се се става од око.
Zenicki ubavo napisa zenickava jas bi dodala napisete ako ste upotrebile nekoj zacin ili tajna imate vo prigotuvanjeto. Site nie gi pravime mandzite malte ne na isti nacin, ama sekogas na nekoja domakinka e poslatka mandzata od nasata. Ima tuka nekoj tajni.. Postirajte gi samo tajnite i neobicnite zacini i nie drugite da naucime.
Леле aнкетaвa мaшaлa, срце ме стрефи oд љубoмoрa. А дa ги селектирaме пa дa избереме нaјдoбaр грaв, зелник и пoлнети пиперки. Другите кaкo мaлцинствo oтпaѓaте @Serafima. јa немa, зaр ми се нaлути? Пaк јaс кривa.
Повели слободно.Кај баба ми дома секогаш има нешто сукано...дал зелник, дал баница-тешко мене кога сум на диета.
^ АХА, рече -кaј бaбa ти? Тукa нaши делa се стaвaaт, дисквaлификaцијa мoлaм. Се шaлaм, нoрмaлнo декa мoже, и мене сите слики штo ги стaвaм oд пријaтелкa oд фб ми се.
Еве јас се пријавувам ко доброволец, гласовите на @Salome може кај мене да одат. Инаку да, не е фер со туѓи дела да учествуваме.
знаев дека тоа ќе речеш Бриџитке. Саломе,со задоволство. Совршено изгледа Ќе гласав за сарма ама, завчера посен подварок имаше. Цел казан (да се истроши купусот,нали). Остана и за вчера.. и..ју ноу. Не ми дава душава
Не, Бриџет од мене е сукана, затоа е таква крива-патрава.На баба ми баниците се профи.Жапче онака си ја канам, другарски. Ама и ти можеш да дојдеш ако сакаш, тебе те частам пинџур од домашно производство чушки. Гледам во сдк, носталгична си станала за селски туризам. Гледате како ви се улизам за глсови?
А бре колешке.... не ти сум лута, само малку налутена . Што планови кроев за заедничкжи настап за натпреваров и кога гледам твоја самостојна слика... квалитетно ме зафркна ...... Се шалам. Бев малку зафатена деновиве и затоа ме снема. Не е до тебе колешке. Не се нервозирај за мене. туку... Победникот е очигледен . Би било убаво @RainBow да си ја затвори анкетата и да одиме на нова тема. Да се покажиме со колешкава .