Не мораш да готвиш ако не сакаш нормално тоа и го кажав. Кој сака бујрум кој не нека се повлече. Нема потреба од излишни коментари.
Што да не е забрането да коментирам и да си искажам мислење ? Има многу кои пишат мислења а не коментират, ама штом ти пречам еве се повлекувам да коментирам во ТВОЈАТА тема. Поздрав
Домашни тортелини со сос на мој начин. (Имам фотографии и од подготовката но не знам да ставам спојлер ) Тортелини: 300 гр.брашно 3 јајца 2 лаж.зејтин Се замесува тврдо тесто, се остава 15 минути настрана. Се сучи тенка голема корка и од неа се прават топчиња со чашка. Се зема секое топче, се става фил по вкус (во мојот случај кулен со кашкавал) се притиска од страните убаво и се формираат тортелини. Сос на мој начин. Во тава на оган ставам доматен сос, малку сланина, зачини по вкус и го оставам да прокрчка, во него додавам неутрална павлака и мешам, накрај неколку топчиња моцарела се до стопување. Приливам врз тортелините.
Ми се пријаде Јас не сум правела ни јадела до сега тортелини, ќе пробам до недела да смучкам нешто @Emy867 елај овде стави некоја слика, сега ни е моментот да се покажеме пред витамина
Jas sum vo Italija, tuka testeninite se neizbezni na trpezata, od site vidovi bas tortelinite se tie sto ne mi se dopagjaat bas, sepak gi jadam bidejki gi obozavaat maz mi i sin mi. Mene tortelini so sos ne mi odat, zatoa gi pravam na najednostavniot i najbrz nacin so buro (puter). Vo zovriena voda (vo koja prethodno ima dodadeno sol) se stavat tortelinite, se varat 3-5 min. se cadat. Vo tavce se stava malku buro (puter) da se stopi, se vrakaat nazat tortelinite, se promesuvaat i se posipuvaat so rendan parmizan.
БеС сос беа моите Кравче, во инстаграмО ги ставав, ама Витамина мутава се прави. Плус со сила убавина, не бива. Абе готвеле/не готвеле ние, немажени сме, и на црното треба бело да викаат за нас другачките за на некој да не тутнат во раце, а не вака...
Темава најпогодена!!! Исто и јас ептем ги обожавам, ама домашни никогаш не сум правела. Пошто јас не сум многу спретна готвачка би ве замолила ако може поубаво да ми објаснувате да не заврши некој со труење...
Не сум забележала а сум видела сигурно. Сори еми нема веќе. Еве прво јадење ќе те пофалам чим видам . @Winter Lady нема потреба од кавги само дискутираме овде секој со свои желби фала богу. Слободно пишувај си и простирај си никој не брани нормално.
Заборавив дека денес е тавче гравче деј, па одложувам за утре. Ај промис, ја простудирав постапката, одлучив со што ќе ги полнам, уште со каков сос ќе ги кркаме да одлучам. Нека биде и викендот отворена темата, послободни дека можеби ќе има повеќе учество. Антил туморо.