220 гр. брашно 2 јајца 1 лајче сол Се меси тесто како за кори (јуфки) по потреба се додава некоја капка вода. Се витка тестото во најлонска фолија и се става во фрижидер да одмори 1 час. Постапката е прикажана во сликите погоре. Филот е од спањаќ и сирење. Сосот е од домашен сок од домати, неутрална хопла, лукче, црн бибер и оригано. И пред служење пармезан рендан наросив. Пробав и неколку помали да ги правам, така се поубави но јас немам нерви и трпение за толку маткање.
@Dgirlll баш по мој вкус, башка from scratch, одамна имам правено домашни тортелини и таљатели и знам каква мајсторија е тоа. Цела кујна ми беше во брашно мојот глас ќе оди за тебе
Dgirll, ух и јас сакам да си купам машинче за паста... и никако да го купам. И подобро. Поретко вака јадам Еден од мене.
Аз за @Dgirlll Некако, што и да направиш, одма би го изела Е таква си ми, и така да продолжиш, well done @JuLleE Ја мислам дискфалификувана е, бидејќи нема сос, а тоа е и темата
Не можам да му го поднесам мирисот самарке. А се трудев да помириснам бар верувај . Дгрил. Ништо лично.. онака коментираме само за спањаќ.
Of mori majko, odma diskfalifikacija zaradi eden sos E mnogu ste strogi (samerka naj naj) Edvaj cekam nova tema, da se pokazam vo vistinsko svetlo Fala @JuLleE ti si drugarka, ne kako drugite, si kjutat be ej!!
@Monella Аа Мони не, што сега Самерка? Ее еден сос, ама исто ко ја да ставев шпагети во сос и да ме дискфаливикуваа и да речев, ее за едни тортелини И самата си напиша во рецептот дека не ги правиш така т.е дека се без сос, така да Следеќи пут, во вистинско светло
Феминска трпеза нешто као шведска маса и си каснуваш од секое танирче по малку со винце и си правиш муабет и на крај си гласаш од коа ќе се најадиш
Токму си беа твоите. Јас ги заборавив...дека не се навратив да видам што се имаше и кога ја видов анкетата само на тие три рецепти и ми текна. Како и да е... да имаше можност за уште еден глас, и за твоите ќе гласав. И јас јадам обични тестенини... само со зачини и пропржени на масло или путер. Не обожавам многу тешки (богати) сосеви со многу состојки...