Палачинки со јаболка - со прелив од јаболка Spoiler: Рецепт За палачинки 2 јајца 1 лажица шеќер 1 лажиче цимет 3 лажици стопен путер 1 шоља млеко 1 ипол шоља брашно 2 рендани јаболка Прсто фат сол 1 пециво За прелив 2 јаболка 4 лажици кафеав шеќер 1 лажиче цимет 2 лажици путер 3 лажици мед За палачинките се мати се заедно последно се додава брашното, а путерот да биде претходно стопен и малку изладен, излегува густа смеса и поради тоа се дебели палачинките. За преливот јаболката се сечкаат на ситни коцки, и се заедно се става во тенџере на оган да врија додека не омекнат јаболката. Потоа во чинија ги редиме палачинките и измеѓу ставаме од преливот и декорирав со суво грозје, ореви, парчина јаболка и поросив малку со цимет. Spoiler: Подготовка Инаку за прв пат учествувам во темава.
@orhideea ,се гледа успешно првенче,и фаворит на многу верувам Жени,дајте повеќе слики,бар салата со јаболков оцет направете
Откако ставивте секакви прекрасни слики, еве јас да се изјаснам дека мене ми е битно само да учествувам Дајте сега од палачинкиве да ги пробаме, се настрвив утрински
Мило ми е девојки што ви се допаѓа. Јас мислев ќе има многу што ќе простираат десерти со јаболка ама слабо. Се потрудив максимално. Како за прв пат. Да можеше ќе ви пратев на сите по една, или барем само од мирисот, одличен спој на јаболка и цимет. А преливот е совршен, може да се искористи и за друг рецепт пример за торта.
Смуди од јаболка се важи ли? За другарка прашувам. Тро мрзлива е а сака секаде да ја има Се шалам. А карамелизирано јаболко?
Вауууууууууууууууууууу..невероватно..ПРЕКРАСНО...едвај чекам да ги направам и да се фалам..мммммммммм
Zeni Mnogu teorija nigde rabota. Da ne rece nekoj zosto ne ucestvuvam. Greota e $1 jabolko da se pece, poarno surovo da si go izedeme.
Па направи свежа салата со некои додатоци како микс и постирај. Зашто вака и твоево не испаѓа нешто поразлично од „многу филозофија, ич работа“.
Ajde eve me i mene. Smuti od edno zeleno jabolko, cveklo, morkov i pola limun, dekorirano so milence od ceizot Gi molam site da mi dadat poeni i za jabolkata koj vcera gi kipiv i sama gi domknav do doma. Gledam ima odsjaj nekoj po slikava, aj nema veze.
A toa e posebna filozofija. Frlis vo blender 1 jabolko, cveklo, morkov i malku vodicka. Koga ke go sipes vo casa dodaj isceden pola limun.
@toogood Вај ју ноу рајт кирилица гад демит? Стварно, нема смисла, не си нов член Инаку, мој глас би најверојатние ишао на, нааа На прво место ми е Кравче со нејзините мафини, бидејќи изгледаат многу слатко и сочно, па Дгрл со нејзното лиснато На Орхидеја ми е баш раскошна декорацијата, ептен кралско и во структура и во тоналитет, ама наредената јаболка напред ме кочи скорз да ми се допадне бидејќи првиот пат помислив направени се палачинки, а во име на темата, само насечено и наредено јаболкото напред Ама секако, сите сте Иако јаболкото ми е повеќе избор за есен, есенска тема и есенски десерт, и пошто не ми го прифативте концептот за коктели , а можеше пр. да ставите Се од банана , сепак ми се допаѓаат приготвените работи
Inace jas se salam , ne igram ovoj pat. Smutito go napraviv snosti (vo kolicina za 2 dena) i slucajno me fativte pred da pocnam da go piam. Ne deka sum tolku brza, mi rekovte i jas kako od puska nastapiv za 5 min. Cestito pobeda na koja i da e. Jas inace nikogas ne glasam zosto smatram deka e neubavo bilo cija rabota da ja favoriziram koga site se trudat.
@toogood Падна под влијание на групава и фрли пари за скапи јаболка надвор од сезона Така домаќинлук не се води...ама ти си знаеш.
Mene mi se dopaga. Najvazno mi e da e zdravo i surovo. Ovoj blender go imam na black and decker i kako traktor e, nema gajle. Ova jas go piam sekoe sabajle za podobruvanje na krvna slika, pa koj ima problem so zelezoto moze da proba sekako vo kombinacija so lekovite koj mu se prepisani od doktor.