Колач со јаболка Рецепт: 1кг. Јаболка се рендаат и се пржат на оган, се додава 200г. шеќер и се пржи уште малку додека се стопи шеќерот. Се додава 150г. путер кој исто така треба да се стопи, 2 лажици какао и 500г. кршени бисквити. Смесата се меша убаво и се става во соодветен сад и благо се притиска да се оформи. Настрана се топи 200г. слатка павлака со 200г. чоколадо за готвење на тивко. Со ова се потура смесата од бисквити и се лади. 300г. слатка павлака се мати во шлаг и се става над изладеното чоколадо. Одозгора се ставаат карамелизирани парчиња јаболко со малку цимет и карамел. Едноставно, а вкусно
@Summerlover омајгад? Моите сироти мафини ставени меѓу сите овие прекраснотии? Пуштив солза Мислам дека смутито баш добро ќе ми дојде за појадок со мафините патем
@anel Ан, ма! Победниците секогаш чекаат последни да постираат, а? Damn damn damn! @kravce Зошто си го потценуваш сопствениот труд, особено кога супер испаднало?
5 минути гледам во чашата, оддалеку, одблиску, со подзатворени очи, со ококорени, местам лап топ лево-десно...ништо не гледам. Каде виде?
И јас ја видов, ама телефонот се гледа повеќе. Нема врска, не е нешто страшно, не може да се препознае која е. Еднаш не постирав една слика затоа што отпосле забележав дека ме има и мене на отсјајот и тоа на ножот. Иначе јас ќе гласам заааааааа... @anel со надеж дека ќе се смилува и ќе ми прати едно парченце. За ужинка, де.
@Bridget Ма лажат Бриџо, тие маѓосници, на сјајот од јаболката ја гледаат, а тука друго кажуваат, за да некои како тебе и мене вртиме врат и лаптоп пола саат, ко оние заебанциите, tag a friend и му трошиш време
Ооооо, па јас и гласачи имам. Со оглед на тоа колку е едноставно и не беше наменски за темава, мислев ќе морам сама да си гласам за себе Има за @Doozy и за останатите што ќе гласате за мене, секако.Ако не стигне, ќе го направиме набрзина, само вие гласајте Инаку мојот глас отиде кај @orhideea , убаво и на изглед, а верувам на вкус
Mnogu i fala na cleenkata ...samo edna....so glasala za mene... Vie drugite....pojma nemate, navistina. Rabotata e od nisto da napravis nesto . Se razbira, pofalibi za clenkite, navistina mi napravija konkurencija..ama jas go skrisv mrazot, treba malku poddrska poveke . A kako taka Bridzi ne participirase? ovaemojposledenocaenobidzapridobivanjeglasaci Ajde ajde vkusni peceni jabolka.....
Орхидеа ме купи со сликите од палачинките и тоа јатките и сичко реков веќе во коментар претходно. ...инаку, радо би го дала гласот и за колачот на Монела. Макар имаше коментари дека таков не бил сочен, дрн,дрн... мене, многу ми се свиѓа како изгледаат таквите, со наредени ко лепеза овошки секако ќе го потурнувам со сок верувам дека е и вкусен. Анел...интересен рецепт. Немам пробано таква комбинација. И мафините би ги пробала..на Кравче. И тоа. Јас сакав да правам чуроси со јаболка ама остана на сакав
За викенд ќе се каже ли тема? Утре ќе пазарувам па да не трчам пак по продавници за состојка плус. @anel we have a problem!!!
Купувај се што најдеш по маркети и пазари Уште цели два дена има за гласање. Да се истрчам со тема, па да ме помине некој, аха