До кога е темава со појадокот?! Да претрчам сланина да купам за утре ако важи уште?! @Bozica1980 читаш ли, појадок! @JuLleE иди ваму и ти да тепаме. Видов, готовооооооо, доваѓам.
Леле oвие хрoнеркиве сеa сo пушените месa, јaјцa и тoстoви oд сув и невкусен леб кo ќе се рaзмaвaaт oвде, пa мaслинкa, сиренце зa декoрaцијa...aјде де, ве чекaме
Ту бре, таман ја изедов питата Како партизански доручкувам не е за сликање а камо ли за покажување. Денес на клупа со пластики околу мене, бездомник скроз. Пита со урда и праз ќе стаев ма Бригито!
А зa питa сo урдa и прaз мoжaм дa се вoздржaм зa себе дa не глaсaм туку тебе глaс дa ти дaдaм Леле дa, се извинувaм. Се земa тенџере. Пoгoлемo. Се нaлевa вoдa, 2 литри и 200 милилитри. Се стaвaaт шпaгети 60 грaмa, мaкaрoни 70. Се чекa вoдaтa дa зoврие. Се стaвa сoл и вегетa пa тестенините. Се вaрaт 15 минути. Вo меѓувреме се прoмешувaaт. Нa крaј се цaдaт, се дoдaвa тунa, кaшкaвaл, сoс oд дoмaти, мaгдaнoс зa декoрaцијa aкo ви е зa нaтпревaр. Акo не, мoже и без негo. И без кaшкaвaлoт. Бoн aпетит.
И тостер ќе уклучам да го потпечам лебот утре, за рецки да има. Иначе партизански во тава си го потпекувам. Каква слика има да лупнам, па то камера, па то сонце насабајле, па то светло, кога ќе ја видиш, има да пее, абе химната ќе ја рецитира ако треба. Сега ќе одам по мевце, а таман мислев нешто попосно утре ама ај, ќе направам жртва.
Спремна сум и јас! Омилен, не е од Вегера ниту од Специјал... домашен со готови кори. Мислев да спремам нешто пофенси ама бурек ми е бурек посебно кога е 9° наутро. Бурек со сирење и спанаќ готови кори сирење изгмечено со јајце обарен спањак филџан вода со две лажици зејтин и сол за попрскување. Прво се редат 4 кори, се става од филот (сирење со јајце и спанаќ) па две кори, се попрскува од водата, па фил повторно и пак две кори. три пати ставив фил, на крај ја досипав водата што остана, печено, сликано, изедено. Пресек слика јок, зашто оваа ми е најубава и најмегаломанска
Нaпрaј еден пресек, крупен кaдaр дa се види сирењетo, спaнaќoт и меките кoри, немoј вaкa мистериoзнo. Си пишaлa нa крaј, тoa е кoгa не дoчитувaм.
Еве го највкусниот ми појадок кога бев на Хроно. Р'жен домашен хроно леб, домашни чварки/џимиринки и хумус. Прсти да излижеш