*Deneshen ruchek - Dinstano pileshko vo kari sos: Zaprzhuvam kromid i pechurki, dodavam posoleno seckano pileshko meso. Go zaprzhuvam i mu dodavam malku voda da se dinsta. Koga ke e gotovo mesoto na strana go pripremam sosot. Stavam edna lazhica puter da se rastopi. Potoa mu stavam edna lazhica brashno i proprzhuvam. Dodavam 1.5 lazhica kari i zachini po vkus. Promeshuvam i dodavam 250ml mleko. Se mesha dodeka da zgusne. Serviram prvo mesoto pa sos i chasha belo vince
Стасав на време, има уште 15 минути до затварање на темава Динстано месо... омиленото јадење на дечките, мнооогу месо и мнооогу печурки, се убаво разварено, меко, сочно и премнооогу вкусно Spoiler: рецепт Потребно е... Свинско месо од плешка, маринирани печурки, кромид и зачини Подготовка... Кромидот се пропржува, се додава месото сецкано на коцки и се пржи да зарумени. Се додаваат сецканите печурки, сол, вегета и бибер. Се полева со вода и се динста на тивко, затворено со капак. Месото треба да стане меко, мускулните влакна треба лесно да се одвојуваат кога ке се „боцне“ со виљушка.
Без размислување овој пат одлучив за @sanjaeva омилена комбинација за студените денови праз и месо. Фотографијата исто прекрасна, примамлива, се на место, без замерка. Дефинитивно го пробувам и сосот со кари на @Mariangel, кари често користам но ваков сос не сум правела, вкусно изгледа. Другите рецепти исто така се на место, горе - долу применети и во мојата кујна.
Сите убaви, дoмaќински ручеци, мислaм дoмa ми мирисa нa зaпршкa и крoмид oд сликиве Амa глaсaнo зa сaњaевa, нaјпримaмливo. Дa се јaви кoј глaсaл зa мене, oвoјпaт не бев јaс
Јас гласав за @Mariangel Пилешко со кари ми е мхм, мхм, мхм (што би рекла Алачки) Веднаш по него ми е свинско со праз
Коментари... Мислевте ке се „провлечете“ оваа недела без коментари? Еее, неЧе моЧи Прво, браво за трудот на сите готвачки на темата „Динстано месо со зеленчук“ Ноо, некои од рецептите не се баш „погодени“ Не дека не се убави и вкусни, далеку од тоа, но повеќе одговараат за тема „Месо со зеленчук“ Динстаното месо треба да биде сочно и меко, со остатоци од течноста во која се динстало... Додадениот зеленчук кога ке се развари ја згуснува течноста, па се добива вкусен сос... Тоа го има во рецептите на @Bridget @galapce @zhap4e @Mari* @An-na Убаво развареното месо кое се пржи по динстањето е меко и сочно, но нема течност... @MamacitaBuena @sanjaeva @Mariangel го динстала пилешкото, не напишала дали на крај го пропржила пред сервирањето... Но, како и да го направила, преубаво е, сигурна сум Маа, што коментирам... Веќе има победник!!! Гласано за @sanjaeva... Честитки, обожавам месо со праз, додади ме на списокот за гости ПС Можеби не Ви се допаднаа коментарите... Но, тоа е моето гледање на тема „динстано месо“
Imam pishano deka prvin go zaprzhuvam zaedno so kromid i pechurki a potoa se dinsta. Gotovo e koga ke izvrie vodata Ne go przham pak