Мојот глас овој пат ќе оди за @Bubce38 Сите готвиме за сопруг, деца, за нас на пикник, за сите на пикник... Но ретко сретнувам, барем јас, некој за старите да готви. Можеби на изглед не ме привлече толку колку намената за кого, но одлучив овој пат за неа. Бубче да ти се позлатат рацете. Секој би сакал ќерка/внука како тебе.
Гласано за @orhideea ги обожавам нејзините месени работи Бубале и кај тебе би дошла на комад со праз,го обожавам Секоја чест на @danichap за креативноста,така и би требало да изгледа храната за носење
Хаха. Фала на убавите зборови. Да не звучам дека нешто сама се фалам, јас сум далеку од "домаќинка", јас и мм повеќе јадеме надвор, не дека не готвам ич,ама стварно ретко. Но,за старите 2,3 пати неделно зготвам,направам повеќе работи кои стојат , за да имаат цела недела. Ние некогаш од тоа нема ни да пробаме,ама за нив сакам секогаш да има. Еден пудинг да сварам за нас ,морам (сакам ) и нив да им однесам. Се радуваат и благодарни се и повеќе од мало дете кога ќе му дадеш играчка. Снаа сум им
Критики... Се е погодено и убаво... Со задоволство би ги земала наутро пакетчињата на @Arendelle @joy1 @LiliBoz @danichap @duffi, за втора смена на работа ке ги земам оброците на @orhideea @♡BuBaLe♡ @galapce @Mari* @Bubce38... А плочките на @MissDior ке ги земам за прошетка во парк Сите сте се потрудиле максимално, браво ПС Гласано за Дани... Изобилство од бои и витамини
Си реков ќе ставам фотка од компјутер и се заборавив... Lunch box is my thing, скоро секој ден на работа си носам, некогаш одвечер спремено, некогаш посабајле. Дома не ме собира веќе со пластичниве во најразлични форми и големини Особено практично ми беше летоска додека ја држев УН, па за овошен ден ептен ми се наоѓаше Смеам да се истопорам со фотки овде во спојлер? Да ја испочитувам поканата на Мишела ако ништо друго Јас еве ревијално ќе бидам дел во оваа тема Spoiler Ако не, бришете ме и готово, нема лутиш
Eve me mene posledna. Slikava ja napraviv Cetvrtok popladne. Ova e moeto jadenje za naosenje, na rabota, ama ne otide na rabota zatoa sto Petok ne rabotam. Vaka da ve zapoznaam deka na rabota nosam/nosime ona sto sme imale nesto za jadenje od prethodniot den. Seriozno jaki jadenja i ovosje. Nema zeni na dieta ili nejadat ova ili ona ili ne se otkrivaat mnogu, se drzat na kulturno nivo cenejki go secii izbor. Moze sekoj da jade koga saka no obicno e okolu 12 na rucek, koga ke vidam deka site se sobiraat i jas vletuvam vo kujna najveke zatoa sto ke vidis ubavi domakinski jadenja od cel svet pa nesto mozes i doma da pripremis, za promena. Moeto jadenje e sos so meleno meso, corizo kolbasi, tikvicka, kromid, zacini i organic salca. Makaroncinja polieni so ovoj sos i kaskaval (moze koj imate ili koj go obozavate). Sekogas pakuvam vo staklena posuda, plastika ne upotrebuvam.
Грав Вчера имав гости(свекор/свекрва) на гости, и спонтано ми текна. Па домаќинки, утре, петочно, се надевам на многу слики од нашето традиционално гравче тавче. Рецепт: Од вечер го ставам гравот да кисне во вода. Другата сабајлина го варам и притоа ги фрлам првите 2-3 води. Во последната вода ставам сецкани чушка, морков и кромид. Кога ќе биде сварен, во тавата(доколку е со опција и за на рингла и за во релна со истата, во спротивно ќе треба првен во тавче па да се префрли во тавата) ставам масло да се загрее и со дрвена лажица ставам 2-3 лажици црвен бибер. Кога убаво ќе почне да гори биберот го дотурам гравот од тенџерето во кое се варело. Ставам зачини. Шмекот ми го дава нането. Мажот ми не јаде свинско, па одминав со ребренца или сланина, туку со телешки колбаси. Совршено би било и со везени суви чушки(пратете по карго оти лиги ми течат мислејќи ма нив) Јас сервирав со типична зимска салата за со грав, цвекло, магдонос и лук. Плус топло лебче бидејќи не го сакам гравот сув, туку со малку чорбичка и за макање. Spoiler