@danichap, малку не разбрав, темата е Грав (што подразбира било какво јадење со грав) или Тавче гравче?! Денес и јас имам јадење со грав, ама не е тавче, па да знам дали се квалификувам за темава.
Рецепти со грав. И чили кон карна на пример може, или други слични, се додека убаво се гледа дека има грав внатре.
Мислам дека едногласно треба да бидам прогласена за м-р д-р за грав,тавче Дани намерно ја одбра темава,знаејќи дека нема да учествувам,оти нема секој ден грав да јадеме Кога ќе заврши неделниов натпревар,јас ќе ве удостојам со неколку бабини тајни,свекрва и да не сака да ве види,по цел комшилук ќе ви го раскажува гравот П.С.Од мојата рецепта нема ни "кафе"(читај гасови)
@danichap јас имам од МК везени суви пиперки Замисли дури од МК мм во септември донесе еден полн црн најлон, му пратила баба му. Не беја досушени па овде си ги обесив на тераса да се досушат, ама ги подзакрив да не се гледаат Ќе се чудат луѓево.
Jas go sliknav gravceto od rucek ama temava od tema grav vo tema recepti so gravi sea moevo gravce go stavam ili ne go stavam?
Ne e nisto posebno obicen grav ama neli pisav deka se krcka pa aj Prvin gravceto go stavam da se krcka nekoj 20min pa ja smenuvam vodata. Potoa dodavam malce maslo,kromid,morkov i sudzuk vo ovoj slucaj(mm ne go saka ako dodadam uste nesto) Se vari dodeka bide gravot gotov,pred da bide gotov pravam zaprska so kromit,malce mast i malce maslo pa se zaprzuva vo tava i kako ke dobie boja dodavam crven biber ili nekogas domasna crvena salza,go krckam uste 20min i tolku Ete nisto posebno ama najvkusno de
Јас го сменив од грав, во рецепти со грав. Рецепти со грав ќе биде, како што кажа Дани.. Затоа што само грав, нема голем избор. Варено, тавче гравче...и... Божем твоето гравче нема грав, па се мислиш дали да го ставиш
Aјде пак да ви се вмешам колку да ве дружам од мерак Летно и просто - грав со пиперки За првпат асално манџа да пробам со помош на мајка ми, а не обратно Spoiler Гравот се вари во ладна вода cè додека не зоврие, потоа таа се фрла и гравот се готви во врела вода. Се додава насецкан кромид, сол и бибер. Се вари најмалку околу саат време додека не омекне. Наместо запршка ставив брашно и сол измешани во млака вода за густина. Пиперките се пржени 15 минути на масло и накнадно додадени
Ај да прошарам малку Мексиканска салата,супер ми дојде за вечера,а и немам време за гравче утре Основа мешан лиснат зеленчук,па врз нив неколку парченца маринирано пилешко(остатоци) ,црвен грав,пченкарен чипс издробен,и рендан чедар кашкавал+маслинки.Прелив маслиново и лимон
Ајде и јас да почнам да ве дружам нели саЛ домакинки сме тука утре ке ставам слика оти тек утре ек се крчка грашето наше
Нашето помина во вторник и се помислив така да си го сликам, ама на крај ништо не направив. Ај може ќе бидне некое бурито до недела...