Во последен момент биднаа и моите бомбици. Spoiler: Рецепт 200 грама мелени бисквити 200 грама потпечени сецкани лешници 150 гр вода 150 гр шеќер Се вари шербет и се додава 75 грама маргарин. Топлиот шербет се полева врз бисквитите и лешниците и се меша. Се остава да се олади. Се формираат бомбици и се декорираат по желба.
јас стварно не знам уште сега за кого ќе гласам премногу избор и преубав избор а тешка одлука. Модератори дајте пак по два гласа да даваме ако може плииииз.
Рафаело бомбици 500 мл млеко 1 кеса пудинг од ванила 2 реда топено бело чоколадо Кокос по потреба. Се прави пудингот, се става чоколадото па кокосот да добие доволно тврда смеса за бомбици.. се валкаат во кокос и чоколадни мрвици..
Да фатам последен воз Во два чоколадни пудинзи,варени по упатство нели,дур се топли се истура 1шолја мелени бисквити,1ш мелени лешници,1ш мелен бадем и една голема лажица нутела.Се остава смесата во фрижидер да се стргне,па се обликуваат бомбици.Моите се валкани пола во бадем,пола во микс од мелен кокос и сува малина
Последниот воз ја го фатив Бомбици посни Крем, плазма мелена, бадеми кацкани и соино млеко се меси се заедно. Се е од око ставано. Spoiler
@toogood Рецепт точен некој нема. Јас одам во маркет земам што ми фаќа око, одам дома и мучкам бомбици. Spoiler Конкретно за овие мислам дека отиде цела голема кутија плазма, околу 300 гр мелени ореви, 4 пакетчиња ресани, бананчиња не памтам веројатно 6-7. (Знам дека излезе многу смеса па ја делев и пола искористив за друг вид слатки). Она што заборавив да напоменам дека има и топен путер за да ја стегне смесата, а јас во топениот путер заедно ги топам и чоколадите, една, две колку имам при рака. Некогаш ги правам со еуро крем, некогаш им кацкам желе место ресани, кора од портокал, суво грозје или урми.. или боровинки, кокос или било кое суво овошје. Додавам млако млеко од око. Она што ми се допаѓа кај бомбиците може да се прават на различни начини и по сечиј вкус. Мајка ми ги сака со кацкани ореви или со цел лешник во средина па за неа неколку такви, брат ми ги сака благи па за него во млекото додавам шеќер исто од око, јас ги сакам повеќе со се мелено и топено и не многу благи. Во средина место лешник, може да има јаготка или вишна од слатко. И така ги имам правено. Значи, си дозираш намирници како што душа ти сака во моментот, а дозираш повеќе од оној вкус што претпочиташ да преовладува. Сум ги валкала и во карамел, превкусни се. Сум ги правела на милион начини, не ги памтам сите.
Леле феминки растур направивте која од која поубави направивте. Таман решам те ќе гласам за оваа феминка , друга ќе стави уште поубави и поукрасени и сега незнам .Сакам за сите да гласам .Може ли?
Здраво девојки Се извинуваме за доцнењето, истото е поради технички проблеми.. Поради тоа може да гласаме за 2 омилени рецепти овој пат Нека победи најдобриот Анкетата е поставена.. https://forum.femina.mk/threads/Фемина-готвач-Рецепти-и-гласање.27360/page-2#post-3701813
Moze nekoj recept od koj bilo od ovie sitni kolaci, a bogami i kolacinjata na femina istegram. Nemora da pisuvas samo slikaj go receptot i postiraj. Blagodaram
Гласав за @orhideea ( ги има и двете мои омилени врсти-рафаело и фереро) и @dunika . Голем избор , бравос! п.с. попрегледно ми е кога е се во една тема. ги има и рецептите , тука да се гласа и коментира а не да лутам за гласање на една тема па да се вратам на друга .
@vitamina @orhideea Гласав за вас, рафаело ми се омилени и секогаш за имиња и прослави ги правам. Има неколку варијанти на овие бомбици, ама сите се убави. И фереро ми се мн убави.