Jas bev na gosti. Da vi kazam mnogu ubava rabota, ugodno, drug spremal, drug prinesuval,... Zadovolna, prezadovolna, mozat i slednata god. da vikaat, nema da zamerime.
Јас вака си поминав ... Мммм... Помисливте дека се „спасивте“ од моите коментари? Хмм, една недела ме нема и се опуштивте До сега... само четири домаЧици биле вредни ... Чекам...
Јас одам кај Дани. Дани, јас еленчето да го пробам и срна знам готвеш. Ќе заборавам на Бамби малку, а на синко краставица може . Не мора да знае дека мама го јаде таткото на Бамби. Шала на страна, ама речиси се имам пробано од храна, кавијар, јастог, октопод, дивеч, бифтек и жив и печен, ама на срнешко не се сеќавам. А сакам и Дани ме мами со сликите и рецептите. Дани да дојдам на гости може?
И јас ќе одам кај дани а вие небитни Дани дај по лп адреса Ќе си платам и деца ќе чувам Каков вкус има срната? Близу кое месо? Од кај се купува ова месо?
Куќа отворена за сите. Бујрум Добро си запаметила Јуле, и бамби го имам спремано( сега ми е страв од анима мунди). Инаку, тука има квота на дозволен лов, бидејќи се над тој број го рачунаат како вишок...па има ловци по селава. Свекор ми е во добри односи со нив, па колку и да е мала таа квота, кога е сезоната, фаќаме по некое парче. Може има и по супермаркети, не знам, ова свежо, вака го земаме ние.
Јас имам пробано месо од срна и тоа не знаев дека е срнечко, мајка ми ме излажа да пробам имаше правено тава со печурки. Вкусно месо е, меко , убаво за јадење, ама повторно не би пробала. Имам пробано и од мечка, ама нe ми се допадна. Највеќе ми се има допаднато од дива свиња, вистина е црно месото , ама пред се е многу вкусно. Мене најубава ми е масата на @Mariangel . Едит: сега кога ќе ми се сипат Анима Мунди, ќе ме обвинат дека сум ги изела сите диви животни од Шар Планина.
@dunika Moram da te pofalam. Mnogu moderno i ubavo. Malku zemjeenoto pote ne mu e mesto tuka no nema veze, mozda slucajno si go zaboravila. Mojot glas otide kaj tebe.
Фала Знам дека земјениот сад не одговара со остатокот од масата,ама ми се најавија и непланирани гости кои постат,па набрзинка направив макало од компири,праз и суви црвени пиперки,а истото ми е автентично баш во таков сад
Гласано за @danichap , многу фенси јадење и многу убаво звучи и изгледа све, баш би сакала да сум на таа трпеза
Исто и јас Мариангел многу се потрудила околу готвењето Какви свеќи какви декорации, јадење бе луѓе да си го наполнам меот!
Од утро па до вечерта бев во кујна,се сама спремив.. требаше другарка да ми помогне ама не мрдна со мало прсте За другата година ќе си знам