Како полнет не ми е јасно? ко сарма и полнети пиперки или може и тава зеленчук со нешо? просветлување пор фавор.
@LiliBoz полнети пиперки,полнети компири,полнети тиквици,полнет модар патлижан,полнети печурки... Ваљда е тоа.
Ако го полниш прасето викни напомош. Месо не јадам ама ќе придонесам во јадењето на полнежот. Вино од мене
Ми се смее мм што си го сликав ручекот .Нема сакам ова она ручек.На форумот одбраа тоа и тоа ке јадеш хахаха.
Полнети тиквици. https://www.fromvalerieskitchen.com/italian-stuffed-zucchini-boats/ Од тука го гледав рецептот има видео.Само јас не ставив печурки.
модар и тиквици не се во сезона тоа ми беше муабетот, купи модар патлиџан како стиропор внатре, извини вака буквално ама сарма се витка
купувам редовно и вкусни ми се. едино што не чини е зелката..тврда и никаква. ете печурки полни де ако толку сакаш да учествуваш се наоѓа по нешто
Pa isto e de polneta svitkana.Od market gi kupiv tikvicite dobri bea.A inaku svekrvami si zamrznuva piperki taka da i toa ti polnam.Ako vi e tersene temava neka ja smeni moderatorot slobodno.Eve testenini teka bide.
Се се замрзнува. Јас со години наназад замрзнувам и тоа не само пиперки.. Кој сака да јаде во зима, ќе спрема на лето/есен. Нема да чека..
Гужва да направам, ништо посебно Полнети печурки Се чистат печурките од шишките, се посолуваат и се потпекуваат за да им излезе сокот. Во меѓувреме сецкам кашкавал на коцки. Ги вадам печурките, редам кашкавал и ги враќам назад да се допечат и да се растопи кашкавалот. Spoiler Не се фотогенични
Можеби "не се фотогенични" како што велиш (од современ аспект) но јас би рекол дека се повеќе уметнички, ја имаат таа ретро - рустикална нота, призвук и се одлични пред се