Салата со рендан морков, марула, младо кромидче, варено јајце, гвакамоле, зачинето со лимон и маслиново масло. Најчесто ја правам како брз ручек.
Оваа салата ја јадам секојдневно со ручек, само што секогаш изгледа посредено од ова. Овде ептен набрзинка беше направена. Марула, ротквица, младо кромидче, маслиново масло, јаболков оцет и сол.
Да го фатам последниот воз со една ептен брзинска салата и фотка. Омилена е на ќерка ми. Користено зелени листови , ротквица, краставица, морков сечкан на тенки кругови и млад кромид. Зачинето со сок, масло и оцет. Ептен едноставно.
https://forum.femina.mk/threads/Фемина-готвач-Рецепти-и-гласање.27360/page-3 Анкетата е ставена. Имате две опции за гласање
Ќе испадне дека ти враќам, ама стварно секако те планирав. @DAngel (буковка ) и @eli25 ми беа омилени. И @dunika, интересно и преубаво сервирано. Taa ми е honourable mention.
@DAngel и @LivingGlam имаат гласови од мене. Иако беше тешко да се одбере. Посебно откако дуника и св1911 учествуваат многу е тешко да се одбере. Прекрасни салати женски, нема некоја што не ми се допадна.
@SV1911 ако беше само за една да гласаме и @dunika ја одбрав како втора, ми се допаѓа вака кога може да се гласа за повеќе
Гласано @dunika секој рецепт го носиш на next level, секоја чест. @Miss Dior навистина пролетно и за сечиј вкус. Да можев уште гласови да делам ќе поделев. Ајде може да ве дружам почесто овде. Браво за сите женски - и за трудот и за креативноста.
Гласано за @dunika и @SV1911 немам зборови. Да ги јадеш салативе од слика . @SV1911 твојава ми е таксана за нареден јаглехидратен ден
Пролетна салата, ммммм... Комбинации 1001 Коментари... Сите рецепти се супер, сите фотки се супер! Гласано за @SV1911 заради наутот, пченката и сусамот... Превкусно ми звучи И за @*Лорена*, за комбинацијата на туна со семиња