Neznam dali ova se palacinki Neli ona mene me dolnosue,eve i jas anti kampanja protiv nea. Nema recept. Edniot kos od palacinkata e pregoren Jagodite ne se naredeni po prava linija i ne se ista debelina. Ne pisala so sto se polneti
Јајцата убаво ги матиме во длабок сад.Го додаваме млекото,пецивото,масло,вода(jaс ставам кисела вода) и брашно и се убаво матиме додека се добие хомогена смеса. Точни мерки немам, се е од око. Едната палачинка е со црн крем, другата со бел.
Sho naprajvte be lugee, udrivte na lapacinki, a?! Ok, dojdov samo @anel da ja proglasam za pobednik I chaos
Хихихихи... Кампањата „гласајте за мене“ се разгорува... Читкам и „напади“ има !!! Голем, најголем „ЛАЈК“ за сите готвачки на Фемина ... Ииии ЛАЈК за „кампањата“... Заради духовитоста... Да не помислите дека не сум ја „испочитувала“ неделнава тема - палачинки еве и од мене фотка... Само, ова се нефилувани палачинки !!! Моето правило за домашните е... „Ако сакате палачинки, сами ке си ги филувате “... Тоа е така отсекогаш!!! Сите сакаат со различно полнење и единствено решение ми беше да ги „принудам“ сами да си мачкаат, сецкаат, виткаат !!! Рецепт за палачинки немам... Во голема вангла ставам 1литар млеко, 1 литар кисела вода, 4-5 јајца и брашно од око... Ја премачкувам тавата со масло и пржам, пржам, пржам... до отприлика 50-тина... Големи сме дома... ПС Јас само учествувам!!! Моите палачинки немаат шанси да ги победат Вашите !!! Но, нели, важно е да се учествува !!!
Не знам до кога може да се ставаат слики, ама кога веќе направив да ставам и јас.. Малку мизерни се на изглед ама на вкус се супер. Со нутела, прв и трет слој бисквити, втор ореви..
Еве ме и мене со последниот воз Безглутенски палачинки од хељда Spoiler: рецепт 1 шоља брашно од хељда, пола лажица стевиа (или шеќер), 1 шоља млеко, 1 лажица лимонов сок, 1 јајце, 1 лажиче прашок за пециво, пола лажиче сол, 1 лажиче сода, пола лажиче ванила екстракт. Се пржат на путер.
Последен ден е денес. Ако има уште некоj да го причекаме, вечер Реин анкета да стави. Може кампањата да ja почнете
Можат да прогласат победник по број на лајкови ако нема анкета.. Што е важно кој победил, важно е да се забавуваме
@Dust ич не ми текна за лаjковите. Место три дена за анкета, може лаjкови да се собираат, па кoj ке победи ке бира тема. Се е ствар на договор, не ми смета што и да биде
Ете, има анкета, во случај да не ја забележавте. Удрете на кампања. ... упс, одма се гледа за кого гласав.
Уште не гласав, јас еј. Сега баш одам да ги видам сите слики Од која нај ми се јаде во моментов.Друг дал глас. Не гледам каде има што. едит: Сега гласав. Солена палачинка си сакам јас, солена палачинка ала пирошка Рефи.