Честитки @anel. Јајца ако е темата, не значи сакам да ви ги гледам фарбаните јајцина. А... јадење од јајца. Дал омлет, јајце на око, варено какво год... дајте рецепат сос јајца. Јас моите би да си ги зготвам. Ако може некој да ми ги слика...доброволец? Ениуан?
Еве сум Благодарам на сите за гласовите. Сакале неќеле јајца ќе бидат Кога реков јајца секако не мислев на фарбани јајца, туку на некое јадење со јајца, да се искористат заостанатите велигденски јајца, но секако се' доаѓа во предвид, варени, омлети, во склоп на некое јадење, салата. Една слика како идеја само, бидете креативни малку
Јас си ќутев за темава. Само реков ,,немој случајно,, ј.. да сте ставиле нова тема Некако сите ги имаме дома во секое време а и се вечна инспирација во моменти кога немаш ништо во фризот освен нив
Бриџи, Скај има право дека мамат твоиве сендвичи. Еве јас, не јадам навечер, ама сега ми се пријаде ..ти си крива
Честитки @anel! Сликaвa е oдaмнa, јa чувaв зa некoјa вaквa специјaлнa пригoдa. Идејa нa @Lady Phoenix. Кaјгaнa сo aјвaр. Се прoпржувaaт јaјцaтa, пoтoa се дoдaвa aјвaр вo тaвчетo и се прoпржувa уште мaлку.
Победив ли? Каде е @Serafima ? Изгледа ме виде дека се подобрувам па се исплаши Еве покана една, да направи нешто интересно со јајца, како што само таа може. Фали некоја слика од тебе Серафима, немој да се криеш.
Отворам тема јајца, гледам палачинки....Ахххх оваа наша чудесна Македонија хахахахах ајде и јас ке напрам ке ги постирам јајцата...уствари палачинките
Јас ја заменувам Серафима Вечер ќе станам нов шампион на темава Вечер ќе Ви отворам нови видици во кулинарството Ма каков Џејми Оливер, каков Оливер Млакар.. Се крчкаат моите јајца
Vareni jajca so tono gi vadime zolckite od varenoto jajce i vo sred stavame tono od cevka,od zgora zacinuvame. vaka gi saka poveke mm(omileni mu se) a jas za mene gi pravam so majones ova zoltak kako mesecina izgleda
Omlet Recept: 2jajca,4 supeni laz brasno,dve laz kiselo mleko,dve laz zejtin se matat do glatka smesa. Se przi palacinka na teflon od dvete strani. Fil:...po zelba..jas ova imam staveno: gabi pavlaka majonez sunka na kocki kaskaval na kocki. Ostanatoto e aranzman. Vkusno e..se jade so crno vino Stobi..so vkus na kapina.