Па знам јас дека не ви е до рецептот, туку ете зошто да е по мое а не по ваше. Само што по моето не се присилува никој на ништо, по вашето веќе да.
Неколку страни наназад, прв пат се вклучив во темава со слика од визитарски колачи, а претходно го имав прочитано воведниот пост на темава. Одма добив коментар од Бриџит кој гласеше - дисквалификација, нема рецепт, од кај ќе знајме дал се твои или на некоја слава сликани!
На шала? Мислам дека очигледно беше Ако излезе дека задолжително рецепт треба, се збогувам со темата Пицајзли сте значи.
Има мафини или само муабети?...Дај отворете нова тема за муабетење околу готвењево, зош вака не бива, ниту еден мафин не видов од вашите муабети.
Не си придавај толку значение. Јас сум убедена дека е подобро и попоучно со рецепти и затоа ги барам. За општа полза Кој се жали да нема мафини нека зеде па нека ги направи и сподели, аман
Еве, има гласање, па членките ќе одлучат што е подобро И јас мислам дека се претерува со муабетење. Ама и за тоа може да гласаме !
Навистина не ми пречи да нема рецепт, јас најчесто заборавам, а не дека не сакам да ставам, или пак не се мои. Не е толку страшно, ако некој е заинтересиран, ќе побара и веројатно ќе си го добие рецептот. Исто како ФИ , само овде е со натпреварувачки карактер. Реално и анкетата не ми значи ништо. Нема потреба од толкава фама.
Според мене најнормална работа е да НЕ присилуваш ако некој ете не сака да стави рецепт. Општа полза жими газов. Мислев дека Реин попаметна ќе е ама ете решила анкета да стави. И што ако не стави некој рецепт, ќе го бришете?
Во знак на протест, а против наметнувањето на обврска под превезот „општа полза“, јас, Жаба со слободарски дух, во иднина... ќе ја бојкотирам темата доколку се наметне таква пракса да некој нон-стоп ми труби за рецепт. Утре очекувам да ми се труби и од каков телефон да си ги сликам рецептите. И кујзнае што друго. Долу диктатори.
Јас реков не гласам само за слика без рецепт. И секогаш ми е битно што има во рецептот, не само колку е добро сликано тоа. Ако се изгласа на анкетата да не е задолжително пишување рецепт никој нема да става, ќе се изгуби поентата. Ете за постирање само слики има теми, сепак е натпревар во храна и пијалоци, а не уметност и фотографија.
На почетната страна, @Val-Dim ја има надополнето @CrazyOne со правилото за рецепт, на што Крејзи одговорилa: Што значи дека дека основачот на темата го одобрува ова правило, кое е објаснето уште при првите поста, а не на средина од темата. Според мене, логично е да се пишуваат рецептите бидејќи темата е насловена Готвач, што е синоним за книга со рецепти, а темата со Инстаграм е само со слики бидејќи затоа служи истиот.
Така е, се навратив на првата страница. А и анкетава веќе си покажа што мисли мнозинството. Дополнет е воведот, ве замолувам да си продолжи темава со ставање фотографии, веќе е излишно да се дискутира за рецептите.
Soleni PIZZA mafini 2jajca 250 gr brasno 100 gr pcenkarno 200 gr kiselo mleko 125 gr zejtin Rendana sunka Origano Toa e osnovata. Jas vo testoto si dodadov perca od mlad kromid bidejki dekorativno mi izgleda. Odozgora stavam kecap,sunka na kocki i rendan kaskaval. Vkusni se i za pravenje brzi i ednostavni.