Мафини со еурокрем Потребни состојки: 3 јајца 100гр шеќер 120гр маргарин 3 лажици еурокрем 100гр чоколадо 100гр брашно На пареа ги топиме чоколадото, маргаринот и еурокремот. Откако ќе подолади ги додаваме во веќе изматените јајца со шеќерот. На крај го додаваме брашното. Го полниме калапот за мафини и печиме 15мин на 200 степени.
"Овошни мафини" Spoiler: Рецепт Состојци: - 2 јајца - 2 лажици шеќер (или повеќе ако сакате поблаго) - 200 мл. Јогурт - 50 мл. масло - 15 лажици брашно - 1 кесичка ванилин шеќер - 1 кесичка прашок за печиво - рендана кора од лимон - овошје по желба - шеќер во прав Припрема : Се матат белките, полека се додава шеќер, потоа жолчките, а потоа јогурт, масло, рендана кора од лимон, вснилин шеќер и на крајот брашно со прашок за печиво. Смесата се насипува во калапи до пола, одозгора се става од овошјето по желба. Се пече во претходно загреана рерна на 180 степени. Кога се готови се посипуваат со шеќер во прав. Меки се и сочни. ☕
И јас се токмев да пишам Скај да ми вети оти ќе ми даде аУтограм, оти нАли прва ќе биде на насловна, ама реков ај да не преудицирам и лобирам оти главната на темата ќе ми се пушти моШ. Прекрасно!
За насловна се потрудив АМА ништо не е решено. Има уште време. Ако се пушти пар вешти жени веднаш ќе дојдам во втор/трет итн. план Ама ако. Тоа е убавина нели? Натпреварувачки дух Ајмооо жени и девојки, гответе
Отиде @Sky-butterfly на насловна Скај преубаво изгледаат, се надевам и дека се вкусни. Ќе го крадам рецептот
Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........ Ne sakam recepttttt tuku frli mi giii sive tri od slikaaaaavahdueowldnhesoaldnjwlajdhwolanddb!!!! (Smajlishomutecatligi)
Солени мафини со спанаќ 3 јајца, 1 шоља (200мл) млеко, 1/2 шоља зејтин, 3 шољи брашно, пециво, сол. Спањак и сирење ставив отприлика. Се матат јајцата, се додаваат течните состојки, па сувите. Се полнат калапите, декорирате по желба, печете на 180-200 степени.
Девојки... Пет дена не отворив Фемина и сега се натокмив маФФФини да гледам ... Дури и темава прва ја отворив... Пред +/- 40 !!! Ииии што да видам, мафини малку, а муабети мноооогу ... Рецепт ДА или НЕ?!! Па, темава е Фемина ГОТВАЧ!!! Нормално е дека до сликата треба да има „објаснување“ со што и како е подготвено сликаното!!! ... Мафини беше на мени неделава??? @Sky-butterfly шампион за мафини, браво Упссс... Додека пишував и @Peppermint се појави... Браво и за солените мафини Ете зошто се потребни рецептите ... По овие две слики со прекрасни мафини, добив желба да направам и јас... Можеби деновиве, рецепти сте ми пишале ...
Само да ме прошетаат до град да купам што треба, кога ќе си фанам после сериозно работата со мафините .
Па ги нема веќе Ама брзо се прават, па ќе направиме уште, 15-20 минути се доволни и печење потоа. Меки ко душа А ти Ели, кај си во темава?
Дани, земај што треба да земеш и прави тоа мафините. Јас сум у тие: „си немаме калапи па, не ни е мака што Скај има најубави, за сега, мафини“. И на Quuen (од лајкот ми текна,ха!)..или чиви беа едни чоколадни беа убави.Ама,ете ти... јаготки, мамат. Изгледаат мекани, такви Лапни-голтни. Чекаме сега некој со по..лапни-голтни Да се најадеме.