Mislam deka ja nemam staveno vo femina instagram, ako ja imam nekoj da zabelezal izbrisete ja. Debeli spageti so pecurki, domatno pire, maslinki i kaskaval.
Честитки Елена Ај си реков да засефтам вака во доцниве сатој, ама ме претркаа Лазањи Spoiler: Рецепт Ич не ме прашувајте за рецепт. Се е од око Едно паковање лазањи. Мелено месо Кромид Томато Бешамел сос И Кашкавал А да, и зачини.
Spoiler Лазањи, има павлака, кашкавал, шунка, врат.Одозгора на горниот слој има томатело, шампињони и сол.Тоа е тоа.Брзо и превкусно
Макарони во сос од домати... Сабајле ги правев специјално за темава ... И да... ги направив посни, денес е Бадник... Spoiler: Рецепт Посни макарони 500гр варени макарони Сос 500мл домашен сок од домати 1 рендан морков 1 рендан кромид магдонос, зачин, бибер Се пропржува морковот на малку зејтин, се додава доматниот сок и ренданиот кромид. Се остава да поврие десетина минути, се зачинува со Зачин К и бибер. Се додава сецкан магдонос и се прелеваат сварените макарони. Во денови кога не постиме дома ги посипувам обилно со рендан пармезан или рендано биено сирење...
Здраво еве ме и мене со два различни видови на паста. Од лева страна макарони со домашен намаз од маслинки и пармезан, а од десна страна “pasta fredda“ со моцарела, шери домати и босилек. Поздрав
Еве од мене стандард тестенини што ги правам редовно: за него - фетучини во бел сос, за мене со црвен, ама бидејќи може само една слика, неговиот рецепт ќе го пишам. Ова е од вчера. Spoiler: Фетучини со бел сос На маслиново масло и малку путер се става сецкан кромид и пиперка да се запржат. Потоа се ставаат печурките на пржење додека не испари водата од нив и не добијат малку златна боја. Кога ќе се испржат и печурките, се става павлака за готвење и една до две лажици кисела павлака, па се готви додека се згусне. Јас додавам и малку мувлосано сирење за поубав шмек. Зачинувам со хималајска сол, бибер, малку лук во прав и сув босилек. Овде фетучините се измешани со сосот и декорирани со малку пармезан. Сето тоа во комбинација со бело, полусуво мускатно винце. Добар апетит!
Makaroni so slanina i zacini. Makaronite gi svariv, slaninkata ja izprziv i dodadov malku origano, chili i kukurma. Polesno zdravje
Fusilli ai funghi Spoiler На путер се пржат буковки, лук и кромид. Се додава малку бело вино, павлака и зачини (сол, бибер, мајоран, босилек, магдонос). Се нарибува и малку пармезан. Во друг сад се варат фусилите(може и таљатели или фетучини). Се цедат убаво и се ставаат во чинија. Се прелеваат со сосот и се посипува малку магдонос.
Пржени свежи печурки со кромид и лук, му додадов домашен доматен сок, и го оставив да се динста. Од зачини сол, црн бибер и оригано. И одозгора кашкавал.
Канелони со спанаќ Полнети се со смеса од ситно сецкан и издинстан спанаќ, фета сирење,јајце и малку бешамел колку да се добие густа смеса за полнење. Печени се само во бешамел сос. Одозгора во текот на печењето ставив малку издробена горгонзола, колку за арома.
Ржани јуфки (Откако ќе се сварат се пропржуваат малку со маслиново масло и шунка, а се додава и некое помеко сирење.Од зачини има само сол)
Потпечени макарони со сирење Класика. Кога не знаеш што за ручек/вечера Spoiler Рецепт е превземан од тука. Идентично направено. Мислам може само линк да поставам? http://www.coolinarika.com/recept/zapecene-makarone-sa-sirom/