@kukla21 Па јес да не е никаква голема работа, ама темата е уствари натпревар, а во секој натпревар постојат правила што треба да се почитуваат. Фер е да се практикуваат врз сите членови подеднакво . А и ако се постира во сите теми, а тука последно, значи дека е членот не е многу заинтересиран да се натпреварува, што логично нема да му пречи ни ако го дисквалификуваат
Претеризам веќе стана во темава за се нешто да се наоѓа замерки и строго да се држеле до правилата. Едно од правилата е да нема и оф топици. Е па, се пукнавте од дрндање. А не видов рецепт нити еднаш од најголемите дрндачи на темава и пропагатори на тоа, кој е нај-нај-нај сликО. Дај олабавате ја темава веќе. Од забавна стана напорна. И се по-напорна и по-напорна ја правите.
Да не го свативте погрешни мојот коментар оти сосема излеговте од контекст. Јас и посочив на Нена оти знам дека не е нешто активна , па да не и ја избришат сликата. За друго нека одлучат модераторите.
Ако се смета за мрчатор некој кој културно пробува на некој кој не е упатен да му ги каже правилата за да биде ем упатен ем фер кон сите,како ке ги наречеме оние другите? Контра мрчатори?
Не се мрчатори, само го ценат трудот на другите независно од другите што многу се замараат со правила.
Оооокееееј, ај да олабавиме. Поставив прашање вчера и се обратив на сите зашто сликата беше тазе и делото беше тазе. Прашав и за туѓо мислење, за да биде консензуално и мислам дека нема потреба и овде да се препукуваме. Ги знаев правилата, ама сметав дека може и исклучок да има поради специфичните околности. Тоа е што е... Толку нека е.
Нема специфични околности и разбирање - правила се правила. Тука сите принципиелни сме се собрале. таа ти била среќата
Среќа што навреди од секого не ме погодиваат. Очигледно е во чии постови има навреди. За некој мрчењето значи дискусија,и најчесто без аргументи почнуваат навредите.
Темата си функционира супер со правилата, тоа е и целата поената, а за тоа после има и награда. Сеедно е дали некој мисли дека претеруваме и се замараме со правилата, ама не може некој да се труди и рецепт да напише и се, а друг само слики ради реда да стави, и после еднакво да се гласало за сите. Не може по сто пати Реин да става анкета дали важат правилата или не.
Јас топло им препорачувам на луѓето кои учествуваат во натпреваров и им е скиснато од принципиелните на темава, да во наредниот круг не учествуваат. Богами и во наредните.Да им остават на принципелните да редат сликО. Чисто.. извесно време да научат од принципиелните како се почитуваат правила, кои слики се победнички - квалитет, како се готви и презентира победеднички. И чао пријатно. Добар дел од нас не мрчеа за тоа што е мафин и не бараа да се дисквалификуваат немафините оти, упс...ќе требаше да бараме и да се повтори гласањето оти победи... воздушест кап-кејк, тортичка. Мафин ви е дивоградба...нешто ко на Рефка и сличните. Ај чао.
грд кап-кејк е мафинот. Не се разликува само по тоа што нема шлаканици од горе, туку и што не се мати толку...до степен на воздушесто и мекичко. Се замешува
Темава е доказ дека кај што има натпревар - нема хармонија. Плус... натпревар меѓу жени. Оф мори мајко.
Честитки @Sky-butterfly зa пoбедaтa! Леле луѓе, сликиве ви се дa земеш дa си седнеш и дa плaчеш нa убaвинaвa... Мислaм декa oвaa темa дo сегa нaјвеќе лиги ми нaпрaви, иaкo не сум мнoгу пo блaгoтo. Сите рецепти се убaви и јaс сум вo клубoт нa тие штo не знaaт зa кoј ќе глaсaaт.