Овес и јачмен, лажица чиа, сварени во вода со мед, ѓумбир, цимет и какао. Банана и путер од кикирики. Comfort food
За денес: Димен лосос, авокадо, домати и грчки јогурт на ржано лебче. Плус: семки од тиква. Десерт: Follow on insta: mjskitchenn
Денес, 1час после теретана. Интегрално лебче, пикантен хумус, авокадо, ленено семе, семки од тиква, домат и јајце спржено во маслиново масло. + чили во прав За вечер планирам само смути да си направам. Имајте убав и здрав ден. Follow on insta: mjskitchenn
Сок од цвекло, лимон, портокал, моркови, засладен со мед. Салата со булгур. Леќа. Проја со спанаќ, многу магдонос и моркови.
Зависи и од млекото козјото е здраво малку е поскапо од кравјото, но има повеќе витамини и подобро се раствора кофа го мешаш во било што јас имам торта со него направено пред една година и ми излезе совршено.
Чиа семе и овесни снегулки сварени во млеко со една лажичка какао , одозгора има пола банана 4-5урми и микс од семки(сонгоглед , семки од тиква , интегрален сусам и ленено семе)
@MynameisHelen Не ми се од мк. Провери во поголемите маркети, мислам Тинекс Зебра дека има поспецифични производи. А ако те носи пат за Бг имаш во Метро повеќе видови и ок цена.
Пилешка салата со авокадо. Печена јунешка плескавица со варен и пропржен зеленчук (брокула, леблебија, морков, грашок, пченка). И експериментот на неделата: Мус од аквафаба.
Здраво, сакам да почнам ваков начин на живот, но не знам што се опфаќа тоа и како се приготвува. Дали има тема друга или фб група? Синап и Хељда како се приготвува?