Извини малку каснам со одговорот Немам точни мерки, од око правев ама можам да пишам состојки. Леќата и просото ги киснам минимум 4 саати, најдобро е преку ноќ. Ги измивам убаво со вода и ставам во блендер: Леќа (или просо) Овесни снегулки Грчки јогурт Млеко или вода за регулирање густина Рендан морков (може било каков зеленчук а може и без) Малку прашок за пециво Лук во прав Сол Се се блендира, и ќе видиш ако ти е премногу густо додади течност, ако е премногу течно додади овес. Истурам директно во тавче, правам форми со лажица и печам по неколку минути од двете страни.
Јас почнав да си правам хумус , овој од продавница не ви е чуден малце ? Мислам има премногу адитиви, ако сакате ќе споделам после рецепт за домашен хумус со леблебија се прави
И јас имам правено дома, ама вака некогаш знам да си земам од продавница. Најубав ми е на Ribella а и на Бубало и е топ само што е најскап од сите, ама па е со најдобар состав и најмногу протеин.