Еве пред 10 мин ставив бел ориз да се прави со малку сол и масло, ќе го оставам на тивко да собери цела вода, поклопен. И ќе ставам зеленчукот да се печи најверојтно. Уште шарам по интернет за тој дел да се одлучам. Едит. За тоситрана брокула и карфиол малку од поќе лепат на тостерот ама вреди секој залак.
bulking diet 40 grama masti 25 grama hidrati 30 grama protein Puter od kiliritki i lesnik Blag lesnik i badem Oves Casa mleko Whey protein so vkus na milka cokolado Kokos i kakao!!!
Е овака денес на работа. Цеден грејпфрут, портокал и лимон со вода и стевиа; варени јајца со авокадо зачинето со хималјска сол и бибер; хумус со шитаке печурки (за со јајцата); стоени преку ноќ овес и чиа во млеко; мандарини, киви и банана. У принцип, кога сум прва на работа носам јајца зошто лично најмногу ме држат сита. Добро, уз нив јадам и уште 4-5 работи. Од претходни денови: Јајца, урда, ајран, овошен јогурт (знам, знам, не е за тука), лешници и банана. Јајца, урда, авокадо и сланина. Јајца, сланина, активиа натурал, интегрален, банани и портокали. Варени моркови и брокула; варени обичен компир и сладок компир со куркума; краставица и печена соја. Стоени преку ноќ овес, чиа и лен во млеко; банана, мандарини и киви. Нешто по дома: Грашок со брокула и свинско; салата со цвекло, морков, прокељ и карфиол. Интегрални макарони со куркума, пилешко со копар, варен прокељ и морков. Авокадо со бибер/хималајска; компир со копар; варени карфиол и брокула. Р'жан со вегетеријанска паштета и куркума; кисели краставички; салата од прокељ, цвекло, морков и ротквица.
Smoothie со јагода, цреши, банана, спанаќ една лажичка чиа семе,ленено семе, црно семе овесни снегулки и бадеми со зелен чај од куркума и ѓумбир. Пилешко, брокула, карфиол и пиперки печени во рерна со зачини и маслиново масло. Во средината има кисело млеко домашно со чиа и морков.
Утрово на работа: Две варени јајца, маслинки, 2 парчиња протеински леб, химус со пиперка, ајран, банана и киви, и бадеми/ореви/лешници/фстаци и гранола. Без јаткастите, оброков има добри 35 гр протеини. Иначе, еве го лебот: Со 2 кришки добиваш 10 гр протени и 126 калории. Поприлично добро.
Во смутињава има: 5-6 јагоди, 5-6 малини, 5-6 вишни, 10ина аронија, 1 банана, 1 киви, 1 лажичка чиа, 1 шака ореви и 1 шолја вода. Мача со лимон, шолја антиоксиданси.
Појадок 2 јајца со куркума, пола авокадо и варен спанаќ. Ручек интегрални шпагети со блендана варена брокула, кашкавал и кефур. Аронија, вишна, јагода, малина, банана, чиа, лешник, кокосово масло, вода.
Pumpkin spice oatmeal. Рецепт:Варена тиква се блендира и се додава во претходно сварен овес.Се додава лажица мед и цимет.
Да ве прашам како ги подготвувате овесните снегулки? Кога користев мусли само ги поропував во топло млеко да одстојат малку.
Јас најчесто ги варам. Во 200-300 мл вода ставам пола шолја овесни снегулки и мешам додека да се стопат и згуснат како каша. Најпросто, додади мед. Мене лично највкусно ми е на тој начин со тоа што оставам да се олади кашата и потоа додавам и банана. Тоа ми е еден од најомилените оброци. Можеш што сакаш да додадеш. Додека ја готвиш, можеш да додадеш какао или цимет, суво грозје или брусница или урма. Можеш и солена да ја направиш кашата, мене топ ми е со малку путер и хималајска. Anyway... денешниот ручек. Перфектна комбинација на протеини, јаглехидрати и здрави масти. Класика.