Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фемина vs фејсбук

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од awee, 27 ноември 2011.

1. Mini90

Mini90 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2014
    Пораки:
    570
    Допаѓања:
    2.199
    И двете паралелно :)8)

На iloveyou29 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  2. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    ФЕМИНА :l:

На rose60 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Jас во моментов и на двете сум уклучена ама повеќе време минувам на фемина :):l:

4. nata38

nata38 Активен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    35
  5. honest girl

honest girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    446
    Допаѓања:
    1.654
    Neither.
    Никогаш не сум била заробена во лажна (виртуелна) "реалност" преферирам live контакти
    Социјалните мрежи ја искривуваат перцепцијата за реалноста.

На Beautiful_girl.., hermosa и Outlook им се допаѓа ова.
  6. M.I.A.

M.I.A. Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    41
    Немам фејсбук не ми бил потребен.
    На фемина сега се регистрирав.

7. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    6.380
    ФБ го користам само заради факултетот. Инаку не,15 минути ми се доволни на ден.
    Фемина..би одбрала :)

На mirandaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. butterfly*

butterfly* Популарен член

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.909
    Femina definitivno

9. Love_Macedonia<3

Love_Macedonia<3 Активен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    34
    И двете, заедно седам и на Фемина и на Фејсбук :)

10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.886
    Допаѓања:
    33.342
    Фемина, дефинитивно. :)

11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.269
    Фејсбукот стана срање у боја последниве две-три години. Го користам само за комуникација со братучетка ми која живее надвор од државава и само заради неа не го бришам. Да не беше таа, одамна ќе го деактивирав. Така да, според горенаведеното бирам Фемина, нормално. Барем можеш да си ја кажеш маката и да добиеш по некој совет, некој да те сфати и разбере. Ај да не филозофирам многу, си кажав. :D:hug:

На rose60 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.600
    Допаѓања:
    79.199
    Фејсбук. Таму барем знаеш кој е кој.

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.502
    Допаѓања:
    166.021
    Ни едното ни другото во крајност.
    Да не беше факултетот, веројатно немаше да имам фејс до сега, можам само месенџер да зачувам шо ми е доволно ама ми треба и групата од факултетот па ќе стој барем уште две години од сега. Фемина, кога сум расположена и имам време седам по малку, по 1 сат ми се бери на двете, само расцепкано во смисла 15 минути на сабајле, 30 сат кога ќе си дојдам, уште пола сат покасно.

14. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Двете ми се уклучени, паралелно и паралелно загледувам. Ок ми е да читам фемина, ама, причината што го имам фејсбукот е најповеќе оној генератор на информации, статии во фид:wasntme:
    Отварам таму и сичко е излистано. :mm: Се што не ми се допаѓа е скриено,отстрането, па и нема нешто да ме иритира. Фемина листам теми кои ми се по ќејф,кога ми се по ќејф. Пишувам каде ми се пишува и толку. Превртување очи и запаѓање во делириум заради х работи...па, може и за феминава и за членовите ама, чуму.:bug:

Последна измена: 11 октомври 2016
    На rose60 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  15. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    315
    Подполно се согласувам

16. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    Фејсбук не користам, така да Фемина.
    Тука читам фалби/критики за производи што би ги пробала, а генерално за тоа и се регистрирав. Колку козметика само купив овој месец што видов на Фемина, охооо, вие сте виновни што толку трошам :P
    А за дружење сигурно не сум тука, мислам убаво е запознавање нови личности но сепак анонимни сме, не сум од типот "леле бејби мое,срце мое" да се умилкувам за "популарност" да стекнам. Сретнав такви личности,и лигави ми станаа.
    Сепак, кој за што е дојден.

17. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    За постов над мене ,конкретно сум прочитала милост и љубов на членки меѓу себе поради секојдневно комуницирање ,споделување моменти,итн,самата блискост бидејќи се почитуваат анонимните членки им доаѓа од срце да се наречат.
    Ако е тоа за некој лигавење нека е шта чеШ.
    За тие како мене е добра мисла ,неулижување , што се почитуваат и не се вреѓаат меѓу себе тие "лигавешките со срцемуцеитн" што се сакаат на форум, тие во живо и би успеале со многу добро пријателство,може да се кажи и како сестри,бидејќи пред се на форум се искажуваат анонимно,потоа членките кои сочуствуваат со таа личност автоматски им е помила и нормално дека поради напишан одреден пост ќе пишат мила..

На пример кога сум водителка во радиото за специјален поздрав ,од што ми се мили самите членки им се обраќам со - Благодарам мила ДУШОО СРЦЕ ДУШИЧКЕ ,Бакни го трајче рампе од мене ,Абе најслатка си и најмила :P
    И ТОА не е бидејќи јас им се "Улижувам" ми се пријатни за читање и интересни , за разлика од тие што мрчат по форум а богами не е само еден.
    Е сега ме мрзи да барам по гоогле да вртам слики да барам за да ги тагнувам но уживам во сликите кои тие си ги постираат и тагнуват и си враќат со убави зборови.

Во горенаведениот наслов ,би напишала еден ред за Фб.
    Имам другарки фрчат статуси,песни,шернување слики тагнување на кафе,на јадење,дома пред тв(пуканки,кафе,сок битно филм гледале) (следна слика чоколатки Чудо , битно чудо јаделе!) абе скоро на секои 20мин и кога на почетна ќе излези објава си викам аман АМАН отоци прави ај што ми сте другарки а вие две сестри и мои две школски и од мали заедно,ама отупевте ај стајте слика и во вц ко ќе сте,и така земам и одам во профил ни известување да не видам од нив(и од мн други) И јас излегувам во денот,одам пазарам де во маркет де во бутици сега зимна облека чизми итн,па не сум се чекирала,едино тука сум ставила од кафе и од облека еднаш на милион пати, едноставно немам потреба да ме гледаат што сум купила,а не па за јадење ,можеби некој нема да си овозможи а јас ајде ќе тупнам ќесите и ќе сликам... Колку глупаво ,ретко се пуштам на фб, ради реда и да објавам некоја песна,тоа се случува ретко на 4-
    5 дена или евентуално 2/3 во моментот а потоа ме нема цел месец или цела година.

За форумов ,трет пат имав пишано за мој проблем,како сум доживеала и бев запукана со коментари од одредени личности итн,како они демек очите ми ги отвораат кој е крив како демек ја незнаев, ни совет побарав бидејќи тоа е свршена работа и нема што да се разговара,но тука има некои што мрчат и чекаат прилика да се закачат со него нвм.

И си седнав една вечер на лаптоп ,е фемина има дупка во креирањето,тотален промашај ,иако акаунтот е скријан може се да се дознае за личноста,и си седнав и убаво си читав за членовите што ме напаѓаа ,нормално да видам со кој 'членови сум зафатила раб бидејќи јаки беа вака на збо:lol::shake:
    И кога видов леле :worried: Бетер од мене, на која вака и вака и вака и вака... И не се смеам :shake: Напротив ,ги сожалувам, а со некои и сочуствувам и многу си ги засакав како личности на форумов, имаше и мн задрндани,за една што ми го навреди детето веќе никогаш не би ми била мила вака на форум и недај боже во живо:nod:.

Потикната од расправија меѓу две Ч.јас излажав за мојата вера за да ја испровицирам другата и богами успеав многу си покажаа правото лице ,па и ме вреѓаа :fubar:

На крај овај форум ми е убава занимација каде што обожавам да гледам кој што и како си поминал,да следам разговор од членки кои си разговараат за одредена тема и лајкчина си ставам , бидејќи и од тие членки може да се научи нештп,на пример искуство за некој хотел што биле,во некој ресторан услугата итн, па да читам статуси каде што си ги искажуваат чуствата итн да не навлегувам. Абе обожавам ,и ги обожавам сите личности позитивни, мрчев и ја на форум за фотошоп и се карав бидејќи неќам будала да не прај некој со мазно бејби лице а очигледен фотошоп,мрчев и јас,но на крај си реков- Остај ги нека се глупираат,која си ти да управаш криви дрини што се умислуваш|( И веќе не влегувам во "манџи" меѓу членки ,кога се караат,што си здробиле тоа нека си сркаат,порано лајкував се,ама баш,не се замарав и не читав,ретко коментар од одредена личност,влегував во темата и на сите лајк,а сега не лајкувам секого и не лајкувам меѓу членки кои се расправаат,не им лајкувам коментарите не е важно која што пишала,тоа е како заземање страна.
    Ако за некоја одредена работа не се сложуваат,неморам да бирам страна едната да е лоша ова пишала,а другата ова, можеби и со двете се сложувам комплетно во други теми на разговор ,и затоа викам не се мешам и не заземам страни,ова форумов е дресирање на личноста ем и се обновува паметот насекое и се развеселува!:lol::lol:

Една личност тука ќе се израдуваа и насмее дупло повеќе откако во живо што ќе зборува некоја соговорничка, бидејќи тука читаме мислење од многуу,многу членки,а во живо е подруго,може соговорникот ќе се погоди да мрчи да туфка ,да ќути и како побогу да се насмееш? Што побрзо да кажиш зафрканција или друг муабет а да не си сватен погрешно|( Имам цел ден да пишувам ,ова доста е.

И на крај Фб/ Форум, дефинитивно форум.

18. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.995
    паралелно
    Уклучени се,не дека на фб нешто специјално правам:D

19. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    32.816
    @rose60 Гледам мене ме коментираш од околу, несакајќи видов па да ти одговорам :)
    Муабетот не беше за тоа кој на кому е мил,драг,близок итн, туку буквално има членки што апла се гледа се лигават со тоа срце мрце, за еден поздрав да им упатат, па гушки па бацки па "те сакам-ме сакаш" лелееее! :worried:
    А мене ете тоа,не ми се свиѓа и си го коментирам.
    Има тука членки и по 3-4 години што разменуваат мислења, се зближиле ете, изнесуваат коментари за приватниот живот и сл. и тоа ствара една убава слика за
    форумот, навистина!

А првоспоменатите,ни малку близу не се до вториве. Тоа си се тинејџери, со желба за популарност пак ќе спомнам, а не знам како тоа би го оствариле овде :D
    Бев сведок на такви лигавења и по фб, и тука сретнав ете.
    Пак ќе кажам, секоја чест за настанатите пријателства овде :)

20. rose60

rose60 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    2.753
    Е ако де :)