https://www.facebook.com/NowThisPolitics/videos/1879668325435157/ Гледај го видеото те молам доколку знаеш англиски.
Знам дека го немаш речено (сè уште го немаш кажано волку експлицитно барем), али само драматизирав ко ти шо напраи вчера во “Сакам да кажам”
Just giving you a taste of your own medicine, dude. На крај краева, со самото тоа што постираше сликата, си го кажуваш мислењето за феминизмот и што мислиш, иако не кажуваш.
Сејфи, а ако ти докажам дека сум на страната на феминизмот? Не на оној радикалниот, туку на благиот, основен феминизам. Потребен е, демократски е, природно е. Но треба да се поработи децении на тоа движење.
За ова пиво те частам. Апсолутно го опиша либералниот и интерсекционалниот феминизам подобро од што јас било кога би можела. Everything comes with a side of dick also
Да можев би ставил жени лидери на сите моќни земји на планетава. Се надевам дека ќе ја спасат. Читајќи некои коментари на форумот, мислам дека тоа е решението на голем број проблеми на светска сцена.
Чекај, чекај, не беше ти таа што ставаше “потпис” на феминистички текстови (што притоа не можеше да ги објасниш), а сега го нарекуваш феминизмот срање? ????? ???? ??? ?? ?
Не идат твоите стереотипи во многу погледи со ниеден тип феминизам, не само радикалниот. Зошто воопшто се правиш нешто што не си? Кажи си едноставно дека си конзервативен и традиционалист, нема потреба да нѐ мафташ и да се трудиш да си допадлив, пошто не си на ниедна што поддржува повеќе и либерален/интерсекционален феминизам, нека не те лаже никој тоа
Во кој свет се овие про-феминистички текстови жити се Нека дилерите ги оставам за вас повеќе да има скраја да е да станам ко вас. Едино ова ? While some aspects of the #MeToo movement and shifting congressional dynamics should be applauded, the rampant hypocrisy that Gillibrand and others display must not. Со ова се сложувам да, што не значи дека слепо прифаќам се што се подразбира под и се бара со (модерни радикални форми на) феминизмот кои се во прираст
https://www.spiked-online.com/2019/02/08/most-women-are-not-feminists/ Today’s feminism is not just hostile to freedom, it is also scared of free, independent, strong women.(овде би додала и мажи) The Fawcett Society came up with a neat explanation, that ‘We are a nation of hidden feminists’. Its chief executive, Sam Smethers, went even further: ‘The simple truth is if you want a more equal society for women and men then you are in fact a feminist.’ In other words, we silly women who don’t want to associate with feminism just don’t get it – we are actually feminists, whether we like it or not. И да пошто знам дека ќе се најдат индивидуи кои радосно ќе се фатат за следново ^ Да објаснам дека The Fawcett Society е про-феминистичка организација и во првиот дел Sam Smethers која Е феминист сака да каже дека без разлика дали се сметаш/не за феминист доколку веруваш во горенаведеното за неа си, на што авторот на тектсот одговара иронично со болдираното.
Гледам дека ни е избришан муабетот од вчера ок ,поштувам. Поентаата ми беше( ги замолувам модераторите да не го бришат текстот не е намерата навреда туку дел од дискусија),значи сппротивно од тоа што вие верувате,не сте ВИЕ тие што одлучувате кој во што и до која мера ќе верува во врска со феминизмот,нити на некој му треба ваша дозвола за исто, тоа си одлучува секој за себе дали целосно ќе се сложува,,дали делимично со нешто ќе се сложува со нешто не или целосно ќе биде против феминизмот нити е феминизмот нешто што секој мора да го прифати целосно слепо( и се сложува со вас од точка до точка ).Со омаложувања,исмевања на мислења нема да направите ваквите мислења да исчезнат баш напротив Во текстот што го поставив го пишува баш тоа. Додека мнозинството Е за еднаквост и одредени ствари за што се залага феминизмот ,со други ствари НЕ се сложува и само мал дел(малцинство) се нарекува /смета себеси за феминист /дел од ''феминистичкото движење'' баш од приичина број 1 а тоа е не сакаат да им се диктира во што од а до ш и до која мера да веруваат во врска со истиот или се свесни за дел од негативните последици од феминизмот.
Јас никогаш нема да се сложам со феминизмот на некои луѓе како на пример феминистките што се нарекуваат pro-life feminists или радикалниот феминизам. Ама принципот на феминизам е тој, да се прекине дискриминација на жените, да се отарасиме од половите улоги, слобода на жената. Иако оди подлабоко од тоа... поентата ми е, ако чувствуваш потреба да плукаш кон феминизмот, тоа е внатрешен сексизам, привилегија, потреба да се чувствуваш посебна или најодвратно, за да се допаднеш на машкиот пол. Нема друго.
Уште од првиот пост го осудувам ова(радикалниот феминизам) и негативните последици од истиот НЕ феминизмот во целост но разликата помеѓу едниот и другиот е сеуште непостоечка и неприметлива ко што гледам овде на форумов, додека во поразвиените земји е поинаков случај На ова другово само ќе речам глупост,овој аргумент со сексизам е и преку досаден и непотребен, да има друго и веќе го објаснив