@Biljarkata побара истражувањето https://www.it.mk/mapiranje-na-it-industrijata-vo-mk/#digitalen-marketing Дигитален маркетинг погледни, по возраст како се движат, како помладите се жени се повеќе и повеќе жени почнале да работат од мажи до тој степен што сега повеќе од пола се жени. И после платите погледни им ги
Ама тоа оти директорите се мажи, због заради тоа што директорувањето е физички интензивна и захтевна професија... и јер не може жена директор да ака по кафани и да брка бизнис со певаљки, пијачки, итн... Ова на прв поглед за сликата, ќе видам детали после
Не сфаќам, што поточно целулитот ја прави жената посилна? Или градите, задникот, салото? Депилации, козметички третмани и современите мажи прават. И вакви глупави и воопшто нерелевантни информации ме нервираат кога станува збор за феминизмот. Има многу поважни работи што треба да се сменат во општеството. Сите овие наброени работи (освен, нели, можноста да создадеш ново битие) може да бидат комплекс и кај мажот, и секој си одбира дали ќе се грижи за сопствениот изглед или не, и ова нема никаква врска со феминизам.
Ова со пороѓајот што го давате како пример колку е добар, толку и лош пример. Оти од некои мајки што родиле природно ќе чуеш за некоја што родила со царски или посвоила - е, лесно ти било тебе, да видиш јас низ што поминав, не знаеш ти мајка што значи. Зборот ми е - го користат болниот пороѓај да се возвишат себе како мајки, а мајка знаеме дека е многу, многу повеќе од само да го родиш. Испаѓа и тие што не поминале низ тоа не се доволно силни или жени или не знам. Има болести и состојби што знаат да болат повеќе од пороѓај.
Имам редовен секс. Поминав многу промискуитетни жени и моментално сум во врска со скромна девојка. Дали е она братучетка на комшика што живее до тетка ти?
Можам да замислам како ја третираш девојката според твојов начин на размислување. Ја спремаш за слугинка сигурно.
Има доста девојки што не си ја знаат својата вредност и своите права, така да воопшто не ми е неверно. Обично ваквите како него во брак или во подолга врска си го покажуваат вистинското лице, а она ако е “скромна” ќе го трпи, пустата.
Точно, најубава варијанта е да не постои. За жал тие мажи се многу поманупулативни отколку некој кој тука во тема Феминизам треба да објасни дека редовен секс имал и какви врски имал со промискуитетни девојки, па сега скромна нашол. Некако не ми е верно. Да повторам, да се надеваме стварно е Десанка...
Не само 'скромна', него и манипулацијата и грумингот кој го применуваат таквите, за да преземат целосна контрола врз личноста. Толку има да ја тормози психички, што ќе се изгуби самата себе си, и и да верувала во себе претходно, цела сампочит ќе ја изгуби. За жал...