1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фемински κлуб на читателκи (Every Smile You Fake - Dorothy Koomson)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 25 февруари 2013.

?

Која да биде следна книга за читање?

Анкетата е затворена на 3 февруари 2022.
  1. Honor - Elif Shafak

66,7%
  2. A Flicker in the Dark - Stacy Willingham

16,7%
  3. The Hush - Sara Foster

16,7%
  4. The Architect's Apprentice - Elif Shafak

0 глас(а)
    0,0%
  5. I Know This Much Is True - Wally Lamb

0 глас(а)
    0,0%
  1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Уф Реин, ова е некој нов левел на симнување книги, не сум стигнала до таму :lol:
    Четири пати пробав како што имаш објаснето во темава, тек од четвртиот пат ми успеа. Уште па кога ми симна WinRAR, си викам леле што е сега па ова. И го отворам, а во него двете книги :D Јес!
    Од кога до кога ќе ја читаме?

2. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.720
    Па еве, да ја ставиме од денеска и една недела рок да има. Јас се надевам и претходната до тогаш ќе ја завршам. Имав нешто обврски, па ми улета нешто на македонски за читање.

3. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    И јас некако се завлечкав со читање, до пола сум со The Husband's secret, ама за една недела би требало да ми биде прочитана и оваа.
    Гледам и @crimson ни се придружува, па ќе ја коментираме сите за една недела :)

На crimson му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.509
    Допаѓања:
    17.520
    Во ред , и јас ќе пробам да ја симнам . Само ќе може малку да го одложме рокот за читење ? Ако ви одговара . Бидејќи јас оваа недела имам доста битни тестови и не ќе можам да ја читам . Но ако сакате , не сакам да ве приморувам , и онака не сум многу битна :D .

5. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Ќе почекаме, не е проблем. Ете и Мароса има колоквиумска, и нејзе веројатно ќе ѝ треба време да се ослободи од обврските за да ја прочита. До душа ни јас не сум ништо поарна, никогаш толку не сум се влечкала со една книга. Ама пуста новогодишна атмосфера :wasntme:

На RainBow, Marossa и Snow-Star им се допаѓа ова.
  6. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Може некој да објасни подетално како да се снајдам. :$
    Ја симнав книгата и го отворив тоа од winRAR и има 2 папки внатре едната е со наслов „Linda Castillo“, а другата е три точки. Пробав и на двете папки и се отворив во нив ама нникаде не ми ги покажува книгите. Може некој да ми објасне во која папка и после кој документ да го отворам.
    Се извинувам за глупото прашање ама прв пат симнувам книга на компјутер и поима си немам. :$:x

7. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    @Ondula два пати кликни на папката Linda Castillo, внатре се двете книги и во mobi и во epub верзија. Трите точки не се папка, тие те враќаат назад кај што ти стои папката Linda Castillo (на пример во downloads). Tака функционира WinRAR-от :) Ај пробај пак.

8. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Пробав и таму и ми ги отвара во Word документ но знаци само има низ страниците пробав и од фонтовите да сменам ама не е тоа. Еве што има на сите страни:
    sòeassuˆPg‡9knowÉèa‡Ð‡2upportïf‰‰sm‡ñ<a† a>force.hlookäown ˆ)yèŒxlpcratchedƒÀte‰0ŠôIŠïŠéMona÷ork„Œhaìisƒ’abŠ`on‚propŠiŽHin‹útwo-countyᆌ.J.,÷here€‘ùouŽÙYco‚8ms?ŒGŒGŒGŒG“·“·“·“·“·“·“·“·“²’ÜManagerŠ‰’1Su†ÀÖalu“P‹©m‹•©,‡`“B†ð”Haid˜(th ŠØcks’õÈ•`lanc—h”hhisXlm-˜qŒ

Тоа незнам да го оправам :|

9. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Тоа е заради форматот.
    Еве линк
    http://ebook.online-convert.com/convert-to-pdf

Овде конвертирај го фајлот од epub во pdf. После ќе можеш да го читаш.
    Кликни кај што пишува Choose Files, одбери ја книгата, па оди долу кај Convert File. После ќе ти се симне во pdf, т.е. ќе ти ја даде книгата во тој формат во посебен линк, ама ќе можеш да си ја симнеш (долу десно во ќошот ќе ти се појави опција за симнување). Ако имаш уште некој проблем, слободно пиши :)

10. Ondula

Ondula Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2014
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    1.044
    Успеав, симнав ги и двете книги.
    @AnaKarenina фала за помошта. :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    968
    Допаѓања:
    17.157
    И мене никако не ми се спушта во таблетот, не знам колку пати пробав, изгубив дури и желба за читање. Ќе пробам после од компјутер, па ќе ја префрлувам. :)

12. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.720
    Ви ги читам критиките и гледам на сите ви се допаднала Снежното дете. Нажалост, овој пат, не можам да се согласам. Ми беше крајно досадна и монотона. Ликовите ми беа некако далечни, не ми ни беше гајле до крајот на кој што ќе му се случи и што е работата со Фаина. Додуша, крајот само ги го зацврсти лошото мислење за книгава.
    Едвај и ја дочитав, ми беше дури и мачно, ми се виде ко 1000 страници да читам. Толку од мене, дури не ме ни изнервира, па да напишам некоја поопширна критика. Меееххх, сеедно...

13. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Ја дочитав Sworn to silence синоќа, останав до два сабајле со неа, морав да видам како ќе заврши. Кажете кога ќе бидете готови за да ја напишам критиката, зашто ме интересира што мислите за некои моменти во книгата, а не сакам да ви давам спојлери.

Инаку, сакате за наредна книга да бираме нешто од овде: https://www.goodreads.com/choiceawards/best-books-2014 ? :)

14. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    И јас ја дочитав, ќе напишам кратка критика додека ми се свежи импресите. Кога ќе бидете сите спремни - пишете :)

15. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.720
    И јас ја прочитав, кога сакате може да пишеме критика.
    Патем најдов конечно линк за The promise of stardust, https://www.goodreads.com/book/show/15818343-the-promise-of-stardust се утепав барајќи и препекав за книгава и веднаш почнувам со читање. I can't wait.:dance:
    Ако сте за ајде, ако не предложувајте нешто. :)

16. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Јас инаку ја читам третата од серијалов моментално, седум ги има, се изнапишувала Линда Кастило за амишите. Слични се ептен, ама ме забавуваат :D

17. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.720
    Сега прочепкав на гр и сите книги исто ми делуваат. Не би читала понатаму, втората ја прочитав и шемата ми беше веќе позната.

18. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.720
    Луѓе, јас сум до 30 посто негде со The promise of stardust. Има премногу работи за дискутирање, многу морални и етички дилеми. Ајде изјаснете се за книгава, сакам да имам со кого да ја дискутирам, зашто ќе пукнам инаку.:talk:

19. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Јас сум за, немој да пукнеш :D
    Еве барам торент, ама прво да ја дочитам третава од Кастело, се опседнав со Амишиве.

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.720