1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Фемински κлуб на читателκи (Every Smile You Fake - Dorothy Koomson)

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од RainBow, 25 февруари 2013.

?

Која да биде следна книга за читање?

Анкетата е затворена на 3 февруари 2022.
  1. Honor - Elif Shafak

66,7%
  2. A Flicker in the Dark - Stacy Willingham

16,7%
  3. The Hush - Sara Foster

16,7%
  4. The Architect's Apprentice - Elif Shafak

0 глас(а)
    0,0%
  5. I Know This Much Is True - Wally Lamb

0 глас(а)
    0,0%
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Пошто сите ја прочитавме, да одиме на FD?
    Не знам @RainBow до каде е?
    Има ли уште некој што се' уште ја чита?

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Јас ќе ја почнам Firekeeper's Daughter, и онака е 500 страни, нема да е баш брза за читање :)
    После неа ќе читам нешто од "моиве".

На ane.bella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    @Stephen Amell и @sweet-cherry читаат уште мислам.

Почни ја ти следнава ако не ти се почнува друго, не се секирај. :)
    И јас кај и да е ќе ја завршам оваа што ја читам па ќе се придружам. Ќе се почекаме после со дискусијата сите и завршена работа.

Инаку синоќа сакав нешто да додадам за дискусијава околу Ади, ама сум заспала и ми испарило од глава. (facepalm) Поим немам што сакав да кажам, ама еве да си кажам дека би читала и други книги од авторкава зашто ептен ми се допадна како пишува. Толку едноставно, искрено, без којзнае какви украси, а прекрасно. Полно со емоции.

Јас на пример паѓам на смотани фрази како онаа - трепнуваш и поминала една година дури се освестиш.
    И целата книга беше полна со метафори, секоја од нас да си ја протолкува на свој начин до некаде. Сакам вакви книги, ептен. Нешто ми фалеше да ми биде одлична книгава, но сепак успеа да ми остави впечаток.

На Skyfall, sweet-cherry, ane.bella и 3 други им се допаѓа ова.
  4. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.049
    Допаѓања:
    66.686
    Одберете си следна, заглавив јас, пребрзи сте. Ќе се надоврзам само кога ќе ја завршам. Тагнете ме само да сменам наслов.

На Stephen Amell, CameliaMiller и Annath им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.401
    Допаѓања:
    200.947
    Читајте вие, јас не знам дали да ја читам оваа, не ми фаќа око некако. Додуша не ми се чита баш деновиве, и Ади со сила ја дочитав.

На Stephen Amell и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Имав нешто за учење викендов, затоа ја оставив. Овој викенд ќе ја прочитам. Премногу сте брзи.:D

На Mishela и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  7. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    И јас имам уште неколку страни од мојава што ја читам и утре ти се придружам :)

Ставете линк и за другите што сакаат да читаат :).

На Mishela и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    И оваа книга ли ќе ја изедете за доручек, @CameliaMiller, @ane.bella? :sweat:
    Шала на страна сега, браво луѓе што читате волку брзо. Јас сум со многу лоша концентрација, имам чувство дека 5 минути читам, 15 летам со паметот. За викенди сум побрза зашто немам некои обврски, па полесно оди.

Деновиве најверојатно ќе ви се придружам, таман да земам залет викендашки зашто онака преку работна недела тенко предам. :D

Еве ја книгата во пдф, кој сака нека симнува слободно. Само не знам што е со странициве (верзијава има 388 ), до форматот ли е, немам поим. Симнав и една друга со 420 страници и врска немам која е разликата.

Помалата успеав да ја прикачам, па нека оди таа тука. Другава е 7мб, многу е голема за директно да ја прикачам, а ако некој сака да ја најде - симната е од z-library.

Прикачени фајлови:

На Annath, ane.bella и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Јас од z-lib ја имам, ако сака некој на меил можам да му ја пратам.

Затоа предложив да имаме книги побрзи измеѓу големиве, оти сите имаме различно темпо/време. :)

На ane.bella и Mishela им се допаѓа ова.
  10. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    Ајде за да не комплицираме, нека остане вака па измеѓу ќе може да си чита секој нешто по желба. Ако нешто не оди, ќе менуваме тертип и ќе експериментираме.

Само да не ги заборавиме книгиве што ги предложивте, мене сите ми се допаѓаат и повеќево личат баш ко да имаат што да понудат за дискусија.

Оваа на @Skyfall ептен ме освои.

Ептен им влеговме на драмиве :lol: , ајде да видиме FD како ќе се покаже, па здравје ќе му ја мислиме.

На Skyfall, Stephen Amell, ane.bella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    29.261
    Јас вчера вечерта ја дочитав Ади. Мене ми се допадна, иако мислам дека некои делови беа раздолжени повеќе отколку што треба и имаше доста репететивност.

Повеќе се поврзав со приказната на Хенри, неговите struggles со кои се соочуваше, тешкотијата да си го пронајде патот, и очајот да прифати deal што ќе му ги олесни сите тие чувства. Имало моменти каде што сум се чувствувала така и што буквално си имам размислувано душата би си ја продала да не се чувствувам веќе вака.

Ама и Ади ја разбирам, едноставно не сакаше таков живот, каде што ќе се омажеше, ќе родеше деца, немаше да мрдне од селото и немаше да види и искуси ништо. Буквално тоа и беше поголем страв од било се. И од толкав очај да не дозволи да и се случи токму тоа направи зделка за која што не ни знаеше какви точно услови и понуди Лук. Како лик многу ми се допадна Ади, толку силна, упорна, решена да не се предаде. Ми се допадна како и после 300 години живот се радуваше на секое ново нешто што ќе го искуси и сфати дека зделката сепак и вредела.

И крајот ми беше онака погоден на место, конечно го надмудри ѓаволот и го искористи она неговото дека еден збор може да смени многу, мислам дека нема потреба од втора книга, ама ако има би сакала да ја прочитам, иако оваа ми одеше доста споро. Инаку да, ќе има филм за книгава :D

Искрено Firekeeper's daughter не ми фаќа око, па би ја скокнала, ќе ве дружам за наредната. А за the seven husbands of Evelyn Hugo обавезно би ја читала, и таа ми е долго време на листа, а и е многу зборувана. Од мене предлог за понатаму е книга која што ми излегува секаде, се изначитав позитивни reviews, The midnight library-Matt Haig

На Skyfall, Stephen Amell, ane.bella и 2 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Кои останавме со FD? :D

Ако нешто ви значи, не е лош почетокот. Иако е пак YA.
    Следно ќе одам на нешто во комфорна зона :)

На Skyfall и ane.bella им се допаѓа ова.
  13. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Јас бавно читам,со концентрацијата сум исто како тебе @Mishela, многу често читам,читам а не обрнувам внимание, само лапам празни реченици и после се враќам назад да препрочитам. А нај често таман ќе се сконцентрирам и ќе ми тргне и тогаш децава ќе почнат да викаат мамо мамо... и така :smirk:

За Ади и јас сама се изненадив колку брзо ја прочитав, ама изгледа во друштво ми оди по брзо читањето, ем овде со вас ем дома и ММ се зачита, па навечер место да гледаме серија пред легнување ние читавме :D

Едит
    @CameliaMiller за сега сме јас и ти (highfive)

На Skyfall, Annath, Stephen Amell и 3 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Јас општо брзо читам, освен кога ќе ме фати криза, тогаш со месеци може книга да не фатам :D

Сега секако не ни имам што да правам, сериите на мим досадни ми се (а и општо не сум по серии баш), во 10 полициски почнува...

На Skyfall, Annath, Stephen Amell и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    Во друштво секогаш е поинтересно. Ќе ви се придружам и јас деновиве, ја почнав тогаш кога ви ја спомнав, прочитав неколку поглавја ама ја оставив да ја читаме заедно ако случајно ви фати око.

На ane.bella, Skyfall, Stephen Amell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.708
    Допаѓања:
    266.220
    Дефинитивно. Јас приватно не познавам некој да сака книги колку мене, освен мајка ми, ама сосема различни жанрови читаме :)
    Па тука вас што ве имам.

А многу сакам да зборувам за книги, посебно такви што ми оставаат силен впечаток. Само вас не сум ви досадна :hug:

На ane.bella, Skyfall, Mishela и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    Ќе ја почнам и јас The firekeeper’s daughter од вечер или утре. :)
    Ја дочитувам книгата што ја оставив за Ади.

@Mishela ако им се допадне на другите може таа следна книга да биде :) и мене ме фати око :)

На CameliaMiller, Mishela и ane.bella им се допаѓа ова.
  18. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Book of the month само што ги објави книгите за овој месец, guess what? The Firekeeper’s daughter е на листата, too bad јас си ја купив пред нив :P

@CameliaMiller овај месец имаат супер избор ко за тебе, има 3 или 4 трилери / мистерија.
    Сакам да земам 3 книги а не знам што да изберам.

sorry малку на темава, малку off topic сум :$

Последна измена: 31 март 2021
    На Skyfall, CameliaMiller и Mishela им се допаѓа ова.
  19. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    18.878
    Допаѓања:
    81.140
    Пофали се што ќе земеш, да си планираме таман нешто и за во клубов. :D

Јас сабајле ја симнав The Poet од Lisa Renee Jones (белким не и го утнав имево), ми текна на @CameliaMiller одма во секунда. Можеби ќе ви фати око за некогаш, трилер е и многу ме интересира како го извела зашто авторкава пишува еротски романси па се чудам што и текнало да сврти накај трилери. :)

На ane.bella, Skyfall и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  20. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    Овие три ги зедов
    Screenshot_20210331-141428_Gmail.jpg
    Првата Arsenic and adobo мислам дека ќе биде супер за тука сите да ја читаме, мистерија е со доза на хумор. Од описот: " That awkward moment when your ex boyfriend gets poisoned in your restaurant and everyone thinks you did it " интересно звучи :)

FD уште не ми е почната, се надевам дека денес ќе ја почнам.

Последна измена: 1 април 2021
    На sweet-cherry, Mishela, Skyfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.