И мене Хациендата ми фаќа око, но многу ѝ паднал рејтингот за неполн месец откако излезе. Над 4 беше пред само месец дена. Се двоумам некако, што знам. Оваа ми се чини интересна: https://www.goodreads.com/book/show/40409102-this-is-how-it-always-is
Ајде размислете, може уште некој ќе додаде интересен предлог. Таман да ја дочитам јас оваа што ја почнав, уште малку имам.
Ај да видеме што ќе кажат и останативе женски @violetblue @Skyfall @sweet-cherry , ако и тие додадат плус книги тогаш ќе треба анкета да се прави. Ми текна и на @crimson и неа ќе ја повикам
Ме фатија око предлозите на @ane.bella i @Mishela. Еве и од мене еден предлог https://www.goodreads.com/book/show/18460392
Ако си расположена за читање, ајде повели Изгледа дека повеќето се за книгата од @Mishela, значи таа ја читаме, така?
Јас ја почнав, до десет посто сум негде. Ми се допаѓа многу стилот на пишување, а и тематиката е интересна.
Јас мислам дека книгава ќе остане само убаво напишана и толку ќе биде. Некако што знам, веројатно ќе биде само уште една од многуте книги со убав лиричен стил на пишување и уникатна тема. Оставам простор да се смени сето ова, ама ќе видиме, првите впечатоци ми се тие...
Прво што забележав кога ја симнав беше дека е од Resse’s Bookclub. Знам @Mishela, не ти беа фаворит книгите што се од тој Bookclub Јас сум на 20%. Немам уште дали ќе ми се допадне или не. Интересна е содржината.
Ауч, значи каква грешка. Не видов на Гудридс знакче, а корицава на киндл стандард не ја ни гледам, сум пропуштила битен детаљ значи. Да знаев немаше ни да ја предложам, ме излажа содржината. И јас сум на 20%, ај ќе видиме како ќе оди, криво ми е да ја оставам и оваа, една барем да прочитам до крај.
Знам дека 5% не се доволно за да се донесе заклучок каква е книгата, ама луѓе многу ми е досадна Овие 5% ми зедоа 2 дена да ги прочитам, е до толку не ми е интересна. Кажете ми дека вреди да продолжам да читам.
Не е трилер/мистерија. Евери деј лајф е, ама читајте ја. Нема да биде нешто којзнае што, ама тематиката е многу добра. Јас веќе почнав да ја дискутирам со маж ми, и баш сакам да ја дочитам.