Јас пола саат барам на гр и не можам да се снајдам... А не сум ни читала нешто такво, па да знам како и што да барам. Ми излегуваат некои детски книги Едино да одбереме нешто чик-лит со хумористични настани
https://www.goodreads.com/book/show/21413662-what-if Мене оваа интересно ми стои. Не сме гикови, ама може ќе ни се допадне. А за чик лит, па, нема баш што да се дискутира, ми немаат воопшто содржина тие книги.
^ Реин да ти кажам прво ја загледав оваа, ама не ми делуваше дека има некакви настани, ми наликуваше на 1000 зошто, 1000 затоа Ај ќе и дадеме шанса. Само дали ќе успееме да најдеме торент
Јас почнав да читам Best comedy books to read статии, најдов некои интересни книжулиња, од кои око ми фати Let's pretend this never happened од Jenny Lawson. Да не сте ја читале? Има прилично добри коментари на гр
Одма најдов на kickass, ама од мобилен пишувам па не можам да го ископирам линкот. Ќе ја најдете одма
http://kickass.to/let-s-pretend-this-never-happened-by-jenny-lawson-e-book-zeke23-t9721153.html Еве торент. Нека пише уште и @sia.bella дали се согласува, па ќе го сменам насловот.
Како оди луѓе со книгава? Јас сум 10 посто, ама некако не ми оди. Се насмеав на почетокот, мислев добра ќе биде, ама понатаму некако изнасилено ми делува,
Јас сум до 18%, почна со раскажување на средношколските денови. Кога раскажуваше за некои случки од детството си мислев: Леле, ова не е смешно, ова е трагично! Ќе видиме како ќе оди понатаму...
И мене не ми оди некако... Па и кога ја прочитав Реин за Leaving time дека требало да ја читаме овде, сега сум во искушение дали да ја почнам или да продолжам со оваа, ама најверојтно ќе биде тоа првото.
Луѓе, кажувајте што ќе правиме. @AnaKarenina ја дочита книгава? Јас не мрднав, до кај 15 посто негде, во меѓувреме 4ри книги прочитав. Ако си ја дочитала да ја дочитувам и јас, не знам @sia.bella дали се откажа. Или да бараме нова книга.
Јас сум до 62% планирам да и се запнам Реин бе, сега те читам во Последна прочитана книга, ме примами со Часови по секс, требаше таа да ја читаме Јас планирам да ја дочитам оваа, ама ај ќе одбереме некоја друга за во клубов.
Епа требаше, требаше и од Џоди Пико, ама ништо. Мрднува натаму книгата малку од малку? Ме нервира некако што нема приказна, како рандом случки ми е само.
Таква е целата, јас уште кога прочитав дека типкава е блогерка и така настанала книгата уствари, знаев што да очекувам. И натаму се рандом настани во текот на нејзиниот живот, имаше моменти што ме насмеаа, имаше и некои тажни моменти. Ама цело време се прашувам дали е нормална типкава во реален живот, или стварно е лудача каква што е во книгава
Јас не ја прочитав, страшно сум зафатена неделава. Но, за наредната недела ќе се ослободам и ќе ве дружам за новата книга. Дури и имам предлог, има добра оцена на гр а и ми ја препорача професорката по француски. http://www.goodreads.com/book/show/15760001-on-dublin-street?from_search=true
Јас сум апсолутно ЗА книгата, баш се изнаслушав и јас препораки за неа, па ќе ја читав кај и да е. Од мене палче нагоре. (еве и сликовито прикажано )
Јас за малку ќе ја ставев книгава во to-read, ама видов дека коментарите се поделени, па се предомислив. После Let's pretend this never happened, коментарите од гр веќе ништо не ми значат, зашто видовте какви беа, а и книгата ја почнавте за да видите дека уствари не е толку добра. Така што, и јас сум за. Од кога ќе ја ставиме? Јас со оваа сум до 80%, ама ако сакате нема да ја коментираме воопшто. Или Реин ако не ти е мачно да ја дочиташ, да ја коментираме барем јас и ти, колку да не ни помине така. Како сакате