Ја читав последна On second thought од Кристан Хигинс и од таа не бев нешто воодушевена. За разлика од другите нејзини книги и фали онаа посебна емоција, некоја топлина. Ликовите беа некако фригидни, ме нервираа многу, а и заплетот беше малку преувеличен. Од Софи Кинсела новата читни ја ако сакаш нешто за расположување, супер е. Друго ништо асално не сум читала, за жал. Предложи нешто интересно да ставиме тука ако не, да ја мрднеме темава малку, штета што ни замре. Ова на аватарот ти е, а претпоставувам и никот, од Dear Thing од Џули Коен? На листата ми е, ама не сум ја прочитала уште.
Јас како што спомнав во една друга тема, периодов бев малку навлечена на Кристин Хана, прочитав многу од неа: Славејот, Збогум, најмила, The things we do for love, Winter garden и уште една, сега баш не ми текнува како се викаше. Иако се малку бавни, преубави, топли и емотивни. Од трилери, годинава најинтересен ми беше The Dry, Jane Harper. Ќе се снима и филм, од студиото на Рис Витерспун, прочитав на твитер. Никот ми е од книгата, да, ама само по асоцијација Не сум ја читала.
И јас се наканувам кој знае од кога да пишам, ми фали темава, а и читањето нешто друго освен стручна литература. Сакав да ви предложам да ставаме по една книга месечно, верувам дека и покрај секојдневите обврски кои ги имаме, секој би успеал да прочита барем една книга, колку да не ни замре темава.
Јас сум за, таман почнав пак да читам. Дајте некој предлог, моите последни предлози изгледа ја закочија работата.
И јас ќе ве дружам од следната недела, само да ми разминат обврските. Следно за читање ми е Homegoing на Yaa Gyasi па еве тоа би бил мојот предлог. Книгата ја има и на пиратот.
Кратката содржина е ветувачка. А ова ме освои. “What I know now, my son: Evil begets evil. It grows. It transmutes, so that sometimes you cannot see that the evil in the world began as the evil in your own home.” Јас сум за.
Овојпат планирам да бидам верен член и постојана. Таман ќе одмарам без грижа на совест со добро потрошено време во мојов хаос, а и ќе се вратам во колосек меѓу книгите. Според кратката содржина, и мене ми се допадна Homecoming. Може неа да ја избереме како за почеток. Во меѓувреме да даваме предлози. Јас сега пишувам од мобилен, но ќе пишам подоцна.
И јас сум за, добро изгледа. Сакате да ја почнеме, овојпат без гласање? За да ја активираме темава, па после оваа по правила и прописи наредната
Јас сум за. Само како ќе биде со рецензиите? Да оставаме простор од недела дена и во текот на викендот да се коментира или?
Ајде тогаш, сменет наслов и избрана е книгата. Значи не овој, следниот викенд почнуваме со коментирање? Или од пон да почнеме со коментирање, после викендот, за ако некој дочитува, а тогаш да ставиме нова книга?
Па јас ќе бидам малку спора со книгава, затоа што прво сакам да дочитам една друга. Ајде втората опција
Нека биде тогаш до понеделник рокот. Што се однесува на наредни предлози, баш сега отвроив goodreads да видам кои книги ја одбележале 2017та година. Долго време Девојката од возот чека да биде прочитана, а сега гледам дека Хокинс имa нова книга со голем рејтинг Во водата. Јас планирам за време на празниците да ги прочитам и двете, заедно со Домот за необични деца на Перегрин. Неа гледам дека ја има во анкетата веќе. Други што на прв поглед ми фатија око се The Dry- Jane Harper, Silent child- Sarah Denzil и The good daughter- Karin Slaughter. За последнава почнав да барам торенти. Еве линк: https://www.goodreads.com/choiceawards/best-mystery-thriller-books-2017 Не мора да се бираат ни книги стрикно од последните години. Јас ги предложив овие затоа што не сум во тек со последните бестселери, па користам можност сега.
@AnaKarenina, ќе не дружиш ли? едит: ми текна да ги тагнам и @MissChievous & @do-re-mi, знам дека редовно си читаат. Инаку колку што успеав да разберам, рецензии пишуваме од 18.12.17 па натака? Супер, ќе успеам да си ја дочитам и старата.
Многу сакам и стварно ќе се обидам да ве стигнам Почнав дружба со Чемберлен, до 29% сум, ќе гледам да убрзам. Коментирањето книги овде секогаш ми е поубаво од тоа во Последна прочитана книга, зашто не се стегам и пазам да не откријам нешто
И јас немам толку многу обврски неделава, па ќе ви се придружам, баш ја завршив оваа од Лусинда. Книгава звучи примамливо, се надевам дека ќе фатам ред.
Јас ја читам моментално Добрата ќерка, до сега е одлична. Сушата исто ми е ставена на киндлот, не стигнала на ред само. Се собравме дружина.