Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Феминско (филмско) фоаје - Poor Things

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од Madam-A, 21 мај 2014.

?

Следен филм за гледање?

Анкетата е затворена на 14 декември 2020.
  1. Tenet (2020)

75,0%
  2. Fatman (2020)

8,3%
  3. The common story( 2019)

0 глас(а)
    0,0%
  4. Oldboy (2003)

16,7%
  1. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Јас ќе почекам да го дадам победничкиот глас во 93 минута.
    :muscle:Македонија победува :muscle:

Шала на страна се двоумам помеѓу
    Trainspoting и The Loft , и двата ми изгледаат како убави филмчиња според трејлерот што го изгледав.

На Lady Phoenix, Ane-Goki1, boomsleng и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    На boomsleng, zhap4e и Ane-Goki1 им се допаѓа ова.
  3. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    2.307
    Допаѓања:
    29.033
    Сакам вакви филмови каде што скоро до крајот не се знае што точно се случило и кога полека се откриваат настаните.
    Петмина женети мажи тајно ќе делат еден ист стан-место каде што тие ќе можат да прават тајни работи и да ги оживуваат нивните фантазии.
    Крајот на нивните фантазии ќе дојде кога во станот ќе се појави тело на мртва жена и со тек на време ќе сфатат дека мора еден од нив да е вклучен во тоа
    Лук е тој што ќе го пронајде телото во станот и ќе ги повика останатите за да разјаснат што се случило.
    Гледајќи го филмот прво се посомневав во Крис и мислев дека Ен е жената што е убиена,ама нешто ми викаше дека не би било интересно толку брзо да се открие.
    Па поради тоа бев спремна на трилер со баш неочекуван крај.
    Во Сан Диего Винсент кога ќе се запознае и ќе биде со Сара во базенот,ќе ми биде многу чуден погледот на Лук(како да е љубоморен)па ќе се посомневам во него :D
    Кога ќе им се јават во станот и ќе спомнат дека Сара Дикенс го ставила станот на продажба,па ќе се посомневам во Винсент :D
    Постојано се сомневав де во еден,де во друг :D
    После на крај кога се дозна дека Лук имал поставено камери и снимил се што се случува и дека Винсент е тој што сите ги лажел и спиел со нивните жени ваква бев :o
    Не очекував дека баш спиел со сите нивни жени :shake:
    И мислев дека тоа е тоа,арно ама тука не беше крајот,изненадувања никогаш доста :D
    Откако откриле за таа негова измама решиле да го наместат Винсент.
    Го дрогирале и го ставиле покрај неа,а неа Филип ја унаказил уште повеќе.
    И сето тоа да изгледа како она да извршила самоубиство,припремиле и опроштајно писмо.
    Но кога на Крис му кажаа дека опроштајното писмо не било најдено и полицијата се сомнева во убиство.
    Е тогаш разбрав дека не бил тука крајот :D
    Крајот беше уште повеќе изненадувачки за мене.Еден момент се посомневав во Лук,ама не верував дека ќе искочи вака.
    Всушност Лук да ти бил тој што го скрил писмото и тој што бил со Сара претходната вечер.
    Он и дал смртоносна доза инсулин,но Сара не била мртва,туку Филип ја докрајчил :x
    Филмот завршува со самоубиството на Лук кој ќе нема друг излез.
    Филмов многу ми се допадна,од глума до глумци и што е најважно имаше многу изненадувања и неочекуван крај.
    10/10

На Lady Phoenix, zhap4e, boomsleng и 2 други им се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Слабо коментари за филмов. :)

На Bender Rodriguez и boomsleng им се допаѓа ова.
  5. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Ја го имам гледано холандскиот, па баш сакав и овој да го ѕирнам и да направам споредба, али еве, никако да стигнам. :worried:

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Никој не ни гласаше за мојот предлог а....:rain:

Не очекував волку дрски предавнички потези на форумов. :rain:

Филмов ќе го гледам деновиве.:rain:

На Lady Phoenix, joy1, boomsleng и 2 други им се допаѓа ова.
  7. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.368
    Ок прва работа кога се појави Кам од Modern Family или Марти во филмов, бев као :| Не можам да го замислам како хетеросексуалец, а не па како дел од ваква група. Додека сум на почетоков ќе направам претпоставка. Некоја од жените открила што прават, и се одмаздува. Ќе видиме дали сум грешка :D

And damn, грешка бев. Холивуд мрднал малку со филмскиве клишеа. Инаку малку беше сомнително што уште од почетокот на филмот, другиве носеа ракавици. Како го наместија ау, bros before hoes? Nahh. И на крај у последни 15 минути пресврт настанува! Знаев дека мути нешто овој со наочарите. Едно од филмските клишеа. Вообичаено најмутавите ликови се најкрејзи.

Друго шо знам. Крис беше најкјут. Солиден трилер, фала што сте го одбрале. That's it folks.

На Lady Phoenix, Yipman2, zhap4e и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Како што ветив, почнав да го гледам филмов и баш бев решен да го споредам со оригиналниот и да видам в што и колку се разликуваат и...

После 20-ина минути прекинав, пошто филмов е буквално ист со холандскиот. Со исклучок на поубавите и попознатите холивудски наспроти холандските глумци, сценаристот и сценариото се исти, а и режисерот е исто така истиот, така да претспоставувам дека добиваат барем поени за конзистентност. Дури и го земале истиот од оригиналот за да го глуми Филип. (facepalm)

Навистина не ја сфаќам поентата на Холивуд да ги снима буквално истите филмови, без никакви измени, само за да бидат на англиски и со џоа попознати глумци. Зарем на Американциве ќе им испаднат очите ако читаат титл на филм? Не знам само зашто го оставиле „loft“ у насловот, кога тоа не е збор кој се користи во САД. :D

Како и да е, The Loft (и холандскиот и холивудскиот) не е лош филм - напротив, интересен, динамичен и забавен за гледање е. Мене малце ми сметаше што имаше премногу пресврти и plot twist-ови, ама океј.

У однос на пораката - луѓето се генерално ужасни. И без разлика колку мислите дека познавате некого, уствари не го знаете. Не целосно. Што, претпоставувам, и не е далеку од вистината. Од овој аспект, по малце ми е сличен со италијанскион, Perfect Strangers, кој исто така го коментиравме.

Кратко и неинспиративно, знам, ама така и се осеќам у моментов. :D

Кажувајте, кога е време за нова анкета? :)

На Lady Phoenix, Ginger^, Bridget и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Го гледав и одма морам три работи да напоменам што ми бодат очи.

Прво што треба да научат лепотаниве од Холивуд , дека таа финта со ставање еден куп познати глумци во еден филм успева само на англиските филмови.

Друго пропагандата што демек ако мажите што се женети со деца, мора да ги изневеруваат и секогаш да посакуваат настрана да си имаат некоја девојка е срање.... мислам боже сачувај...

Трето едиствениот негативец тука што го гледам е дечкото што го скршил BRO кодот и спиел со жени, девојки и симпатии на своите другари.

Е сега како филм ми беше ок , ама не би му дал повеќе од 5.5/10. Не за џабе убаво викаат господе чувај ме од пријателите , од непријателите сам ќе се чувам (така нешто беше)

Последна измена: 17 јуни 2017
    На Lady Phoenix, Rebecca_R, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Го гледав уште прошлиот викенд ама, немав баш некоја инспирација за да напишам некој коментар за филмот. :) Можда дека пред него го гледав оној Stay, кој тро чуден, тро шлакнат... тамам до некаде ко за мене беше, па... овој, не особено ме воодушеви, потоа.:)
    Актерите ко спојка и мене ми беа... благо речено заникаде. Оваа група, ич не можам да ја замислам како се дружи пак уште и да се до толку блиски да делат некоја соба за/..... безобразлуци со други жени/девојки.:sweat:

Мојот минатонеделен предлог - Stay, сепак, не би и' го препорачала на пошироката публика :D

На Lady Phoenix, Bender Rodriguez, boomsleng и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Луѓе, давајте предлози за следната анкета, у спротивно ќе гласаме само за 4 филма. :)

На zhap4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    The Iceman 2011

Изборот и така и овака ни е... :D

На Lady Phoenix и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  13. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    На Lady Phoenix, Bender Rodriguez и zhap4e им се допаѓа ова.
  14. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.254
    Допаѓања:
    72.709
    Ги предлагам Berlin Syndrome (2017), Voice from the stone(2017) и Before I wake (2016)

На Lady Phoenix, joy1, Ginger^ и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    1. SPY

2. Hardcore Henry

На Lady Phoenix, Bender Rodriguez и zhap4e им се допаѓа ова.
  16. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Анкетата е поставена. :)

Овој пат, ги вклучив сите дадени предлози, за да се освежи и збогати листата, а од наредната анкета ќе ги извадам оние кои нема да имаат ниту еден глас.

:~:

На Lady Phoenix, joy1, Ane-Goki1 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.365
    Ајде:~::~:

На zhap4e и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.368
    Не се откажувам од A cure for wellness :muscle:

На Ane-Goki1, IronLady, DzingrlakaDzikica и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.021
    Значи пак почнаа со гласања на синдроми , лекови , будења некои филмови:u: ....

Значи не ми се влага веќе у темава:envy:....

Ме терате да носам луѓе од страна:devil:....

На Lady Phoenix, joy1, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Bender Rodriguez

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Све додека се соберат спонтано, океј е. :D

На Lady Phoenix, Someonespecial, DzingrlakaDzikica и 3 други им се допаѓа ова.