Феноменот Мирољуб Петровиќ

Дискусија во 'Канта' започната од Црна Ружа, 7 август 2021.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    Има разлика од решавање на меѓуученички конфликти до „учење на морал и вредности“.

2. Tih-ana

Tih-ana Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2020
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    254
    Ајде сега и кока кола не била здрава, ај ако не од воздух да живееме?:rofl:

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.830
    Допаѓања:
    40.977
    Кога веќе сме кај деца, децата на луѓе што слушаат вакви ликови, се првите што после ќе вршат булинг врз други соученици.Бидејќи возрасни луѓе што делат вакви ставови се воглавно поарогантни и невоспитани.
    Овој тоа што го пропагира дека училиштето е за никаде е затоа што сака секој да може дома сам да го учи детето, во превод да се уназадуваат децата, а не дека му е многу гајле за врсничкото насилство.

@Tih-ana сарказам ти е ова или? :D

На Guns N` Roses, x-MajaEsposito-x, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Па не би рекла дека е баш обичен меѓу ученички конфликт. Длабока психологија и воспитување е во прашање. А сето она што подразбира добро однесување и нечинење лошо во општеството го перцепирам за морално воспитување.

Од шо сакаш живеј. Факт е дека не е добра.

5. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    А, кога треба ова морално воспитување да се одвива? Пред часови? После часови? Во недела можеби, заедно со црковна служба?

6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.683
    Допаѓања:
    25.247
    Од секогаш имало и ќе има

7. x-MajaEsposito-x

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Нигде не спомнав религија. Секој нека си го воспитува детето како што сака. Ако сака и во црква нека го носи, ако нејќе нека не го носи. Негово право.
    Јас сум против предметите во школо кои пропагираат религии. Ама учењето дека крадењето, лажењето, исживувањето врз соучениците е нешто кое треба да споменува во школо и сметам дека не е поврзано со религија. Има луѓе кои не припаѓаат на ниедна религија па ги применуваат овие работи. А има и такви кои “припаѓаат“ па не ги применуваат.

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    Ок, пошто тоа „страшно во какво време живееме“ имплицира дека само моменталното време е такво.

9. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    Добро, кога треба да се учи тоа? Како предмет да се воведе? Или во сабота да одат?

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.683
    Допаѓања:
    25.247
    Зборам за времето во кое јас живеам и сметам дека е страшно време, а во минатото не знам со сигурност што се дешавало. Може тебе ти е се нормално. се е океј не сме сите исти :)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. x-MajaEsposito-x

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Треба да се спомне по некој предмет, не да се учи посебно. Во најголем дел ти детето дома ќе си го научиш ,ако сакаш. Професорите треба да бидат тие кои ако забележат лошо однесување да реагираат, да го советуваат ученикот, да разговараат со родителот. Под лошо не подразбирам “не одење в црква“ (зошто гледам во тој контекст го тераш муабетот, а поентата ми беше сосем друга).

12. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.452
    Јас не сум никаков следбеник на Мирољуб Петровиќ. Плус, месојад сум. Не сум вегетаријанец или веган. И, не сум месијански Евреин/протестант како што е Мирољуб. Многу грешни констатации од твоја страна. Затоа велам дека мислењето го базираш врз субјективни претпоставки, а не објективни.

Во врска со Вучиќ и полтронството на Мирољуб. Да, тешко лицемерие, но само се адаптира на системот, за да опстане. Во животот треба и да си паметен, а не само срцето да те води.

Мирољуб не проповеда ништо страно што нашиот народ не го знае. Напротив, таквиот начин на живот што го живее Мирољуб доведе македонскиот (и српскиот) народ да преживеат 500 години турско ропство, балкански војни, светски војни, да имаме држава и да не има на карта како народ. Ниту еден систем, кој е базиран на индивидуализам и хедонизам нема да преживее. Тоа веќе се гледа насекаде низ Европа.

Твоите вредности и начин на живот доведоа во рок од 50-60 години буквално да останеме без држава и без дом.

Државното образование нема намена да образува луѓе и да ги оспособи за живот, туку е во директна служба на системот и вредностите, кои се проповедаат во истиот.

Има една многу позната книга во која се опишува како да уништиш еден цел народ и држава, а притоа да не испукаш ниту еден куршум. To shape future generations, control the schools. Тоа што Мирољуб го зборува за образованието не е далеку од вистината.

На крајот на денот семафорот се гледа, а не кој колку шанси за гол имал. Или ќе не има на картата како држава или народ, или ќе исчезнеме тотално. Второто е најверојатно, но останува на храбрите да се борат со сите средства, а Мирољуб се бори без разлика дали некому тоа се допаѓа или не.

На The Last Pharaoh, mesecar и Tea678 им се допаѓа ова.
  13. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    Многу филозофии, а поента нула. И ти ко другарка ти одиш на доктор само ако доживееш сообраќајка? Пошто докторите ни се образовани во државно образование, а тоа ете не служело за да научиш медицина.

14. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    5.302
    Па што да кажам кога сама си ја излечив ешерихија? а т.н. доктори ми даваа антибиотици кои не делуваа на главната причина туку само на околните бактерии, па после станала отпорна на антибиотик :rofl: ме лечеа 5години а сама барајќи лек ја излечив за една недела, така да можам уште 300 вакви примери да ти набројам и што? Јас па немам приметено доктор да рече смени исхрана, само тој нивен скапан алгоритам за оваа болест овој лек и ајде, нема што јас да зборам, се гледа колку здрави луѓе има денес и доволно е. Поздрав

15. asdas

asdas Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.038
    Допаѓања:
    1.963
    Изгледа како да си еден човек од два профили, али океј.

Скинати лигаменти со билки/исхрана ќе крпиш или ќе одиш кај образован доктор специјалист? Скршен заб со глина ќе залепиш или ќе одиш кај образован стоматолог? Крајници селскиот бербер ќе ти вади или ќе одиш кај образован хирург?

На Bezimenka90, Guns N` Roses и x-MajaEsposito-x им се допаѓа ова.
  16. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Па сподели го тајниот твој лек, ќе помогнеш на многу луѓе кои мака мачат со истиот проблем.:D

17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.830
    Допаѓања:
    40.977
    Твојот индивидуален случај не е репрезентација за цела една популација на луѓе.Ова е нешто што најмногу не го разбирам, кога луѓето си го сметаат своето искуство за најважно и единствено на светов?И ако веќе покажуваш недоверба кон одредена професија, тогаш треба апсолутно да се откажеш од сите нивни услуги, а не да одбираш кои ќе ги прифатиш, кои не, нели?
    Вакво црно-бело размислување ти е многу без врска, се знае што треба да се подразбира под здрава критика на еден здравствен систем, а што е веќе фанатично бришење на цела исклучително важна гранка од општеството затоа што ти си имала неубаво искуство и не си имала бенефит.

На Celltica, Bezimenka90, asdas и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.983
    Допаѓања:
    17.059
    За една недела излечи хронична инфекција која ја имаш 5 години :^).

На Celltica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    5.302
    Да.

20. Tea678

Tea678 Популарен член