А зошто, и што тебе би те засегало за мене и моите деца? Ни видени ни чуени. Јас лично одговарам за се. Со господ напред уште некоја недела ќе се породам и засега бебињата петка се, дури и понапредни како за близнаци. Што има брига и анамнеза да ми водиш на животот.
Леле р'шум сте се направиле Јас во текот на бременоста внимавав доста, но не навлегував во ситни цревца.... Алкохол се немав воопшто напиено, цигарите (иако не бев некој страствен пушач претходно) ги баталив секундарно. Кафе пиев на сабајле , турско , впрочем само такво пијам. Паштети лапав неколку пати зошто не сум голем љубител на истите , па лапав во зорт ситуација кога немав друго при рака ,а бев во трчање. Од 7 ца богами еднаш кога ме фати огромен стрв само таму ми беше паметот па мм во ниедна доба отиде да ми купи, а бебе притискаше на желудник едвај пола го изедов, а мислев дека имам капацитет за цел да мавнам , грев е знам ама пусти стрв Еее за благо и сладолед најголем грешник бев , признавам и замислете немав грижа на совест, освен кога се породив и видов дека килограмите не се губат со пораѓајот . Фарби и такви врагови и онака не користам, нокти па не дај боже да имам, со нив сум опасна по околина. Ааа кога бев нервозна му се истурав на мм и така се спасував од дијазепамче За несоница... едносравно не спиев ама затоа утредента бев како господ, сите знаеја дека постојам, ама никој не можеше да ме види се до пладне. И така.
Да ти се здрави и живи. Кој ти се меша?! Ти тврдиш едно, другите друго, никој деца не спомна. Малце олабај се. Што си пишала воопшто ако не си сакала да дискутираш?! Никој од лоши намери не ти пишал.
Веднаш со заштитнички став се настапува. И со паролата- мајката најдобро знае. Епа мајката ни педијатар е, ни гинеколог, ни правела долгогодишни испитувања на овие теми. Малку егото да се спушти и да се послуша добронамерен совет е тешко. Па јас ако добијам совет од било кој, дека нешто што правам е штетно за моето дете, во најмала рака ќе испитам дали е така и ќе се преиспитам дали грешам.
Devojki ova odi vo krajnost.Ova e forum i ok e da se pise mislenje.No ovai zleguva od kontrola.Nemozete da se mesate na nekoj vo zivotot i da sudite.Sekoj nosi odluki za sebe.Pogore pisavte 80 posto da e zdrava hrana.Kaj mene e 100%.3 godini veke.Ligi mi tecat za piza i takvi stravulii so bi rekle nie vo Strumica.Sekoj den sme izlezeni po restorani.Site mezat jadat pohovani raboti,skari.Jas si jadam salata,ili nesto drugo lesno.Veruvajte tesko e.Kako mi se pie fanta ili shweps.Mi se place nekogas.Maz mi primeka.I pocna so sila da mi stava da se napijam.Kazav pogore,pivo se napiv na dva tri pati po goltka.Mi bara dusata.Isto ko sok so imam potreba.I so treba,da osekam sega vina deka sum se napila?!Nit pusam nit kafe pijam.Do pred bremenost vezbav.Nemojte taka ve molam.Se grizam za detevo nemozete ni da zamislite kolku.Ova bebe e dobieno po makotrpen pat,posle 10 god.Imase mnogu teski zborovi pisano.Nie so sme se macele za deca a ne sme se grizele.Toa moze da go napise samo zena koja ne pominala niz seto toa i ne znae kako e.Se izvinuvam na dolgiot post no navistina mi tezese sevo ova i ne e fer so se se pisuva
Грешиш, со самиот чин на раѓање аутоматски се станува педијатар, ортопед, хематолог, пулмолог, алерголог.... Мајката нема во што не се разбира и професор од медицински факултет може вода да и носи.
Истите тие кои јадат домашна, свежа храна ама на форум само, верувајте дека лапаат брза храна. Ме мрзи да барам сега постови од темиве каде кажуваат како се хранат, а ќе го направам тоа, чисто да им се затворат устите, оти се чесни се, па нека им се одземи родителско право. Срамота! Некоја си ќе одземала родителско право? Навистина? Она нешто како совршен родител, па ќе одзема право на друг? Се отиде предалеку, а тоа е богами навреда и не е во ред. Добро е да се каже што е штетно, да се посочи, но веќе дрскоста да се мешаме во туѓи животи е премногу. Затоа што штетноста од алкохол е докажана и не ни мора да има факти, оти и на оние кои не се бремени им влијае лошо. Би ги замолила и модераторите да водат малку сметка за определени постови кои знаат дека ќе предизвикаат реакции, а секогаш се од исти членови.
јас по некоја голтка пијам пивце 17недела јас онака не сакам пиво многу да речам и воопшто не пијам ама пред да дознам и за првиот пат а и сега не да ми се пијаше пиво туку цело 1.5л ќе го испијав ама по едно малечко филџанче а сега и по три голтки дури пијам хахахах ама на маса да видам и неможам да не се воздржам а да не се напијам ми бара душава многу.. Цело на татко му изгледа ќе биди хахахах ( мм се радува )
Tie so se drznuvaat da pisat i da povredat nitu se uste roditeli.Neka im dade Bog ne po edno,po 5.Pa da vidat dali nema da se grizat.Da go pisuva se toa maz,ke recam aj so razbira.Ama napisano od zena, e iskreno ne lici.
Ама која си ти да одземаш родителско право? Јас знам многу трудници што пушат, пијат и јадат сендвичи. Еј оние што јадат сендвичи не заслужуваат да бидат мајки? Сериозно?
xaxa ne deka imam zelba za pivo vika maliot saka da pija se zafrkava pisav duri po tri goltki pijam i toa ednas nedelno ama zelba za pivo imam.. a i ne e stetno po edna casa nedelno pivo crveno ili belo vino go preporacuvaat vo bremenost mene maticnata mi rece mozis da pijas po edna casa nedelno pivo vino ama nikako zestoki pijaloci i rakija to ni edna goltka nesmejs...pa ko ke vidis i cigarite se daleku postetni pa sekoj den gi koristat nekoi ( sreka sto nikogas ne sum pusela)
за пивово мислиш нема гајле нека си знај што го чека уште од сега мм дека нема да спија ноќе и тој вели ако е како мене ќе си го чекаме до сабајле секоја вечер хехе ( не е алкохоличар ама нормално како секој маж знае да се напие по некое пиво еднаш неделно после работа) а јас не сум љубител на ништо ама еве сега ми бара душава две три капки и не се скратувам па ако треба и два пати неделно нека е.. колку повеќе во стаклено ѕвоно се чуваме полошо прајме...
E sega i maz ti ke bide alkoholicar.Mazite na clenkite ovde ne pijat nikako alkohol.Ne mi objasnuvaj mene be srcka.Mene mi e jasno se.Ne sum sudija.pa da sudam koj kako zivee.Jas sum 8mi mesec i se imam na dva tri pati po goltka napieno isto ko i ti.Prethodno nemozev da smislam pivo,pogadno nesto nemase za mene.A sega ladno,epten me vlece
Кога викате и цигарите се далку поштетни, или и тоа е далку поштетно прифаќате и признавате дека правите нешто штетно. А зошто? Ете го проблемот, медицински лица алкохол кога препорачуваат, место да кажат дека не е испитано која количина е безбедна во бременост, па трудницата сама нека одлучи. А не, чаша црвено вино може. Полошо правиш ако не пиеш алкохол отколку во стаклено ѕвоно да си? Алкохолот оди директно кај бебето. И така е штетен, не спаѓа во се што е умерено е добро. Не спаѓа во ако не пијам (колку-толку) како под стаклено ѕвоно да сум. Трудница што не пие не е светица, знае што не треба и тоа го прави. Штета што толку корисни информации има во денешно време, а пак не се искористуваат.
хехех мене и со лимон ама не пија па мојов радлер хахахах јас порано така мислев леле бремена ова несмеј она несмеј да јади да пија пред мои очи во кафана жена пред пораѓај здрви две чаши бунарче и после 1недела разбрав се породила здраво право не е толку штетно една чаша алкохол неделно дури и корисно може да биде
Постирај една изјава од доктор, едно истражување, било што, каде се вели дека корисно може да биде. Немојте со вакви работи, ќе прочита некоја и навистина ќе си рече.
хехехе ама прајме муабет за неколку голтки дека неделно не се штетни..тие препорачуваат нормално т.е не го препорачуваат ама ти кажуваат не е штетно и да се напијаш по една чаша неделно.. Секој си е свесен дали треба и колку треба да се напија ама од мисла ќе проба секоја две капки па колку и да се прај дека нема да проба ако треба нешто да се случи ќе се случи и без да пијаш и алкохол и без цигари